Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Μητσοτάκης ανακοίνωσε έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων καμία αναφορά για επιδόματα ΑΜΕΑ

 


Όπως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, έτσι και ευάλωτοι δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και τα ΑΜΕΑ που ορισμένες κατηγορίες λαμβάνουν επιδόματα φτώχειας, αναγκαζόμενα να δουλεύουν σε άθλιες δουλειές σε βάρος της υγείας τους για να επιβιώσουν.

Στην έμπρακτη στήριξη των πιο αδύναμων, στη μείωση της ανεργίας και στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αλλά ξέχασε να αναφερθεί στα ΑΜΕΑ.

«Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία 5ετια και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση εργασίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας «που καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας τυου εργαζομένου. Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα οφέλη στην αποτύπωση της πραγματικής υπερωριακής απασχόλησης είναι ήδη ορατά στους εργαζόμενους».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, επίσης, «ειδική μνεία στην ανάγκη να κάνουμε βελτιώσεις για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας των γυναικών, των νέών, των συνταξιούχων των ΑμεΑ» σημειώνοντας ότι «170.000 συνταξιούχοι έχουν επιλέξει να συνεχίζουν την εργασία ενισχύοντας τα εισοδήματά τους και διεκδικώντας μεγαλύτερη σύνταξη στο μέλλον».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, επίσης, την σημασία των προγραμμάτων της ΔΥΠΑ αλλά και τον «εξορθολογισμό του πλαισίου των μετακλήσεων εργαζόμενων από το εξωτερικό. Είναι μια λύση ανάγκης που πρέπει να ολοκληρώνεται ταχύτατα για να μην έχουμε κενά σε τομείς όπως ο πρωτογενής».

«Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπενθύμιε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς και να θυμίσω ότι τα χρήματα προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023», ξεχνώντας την αναφορά στα ΑΜΕΑ και την αύξηση των επιδομάτων τους.

«Πρόκειται για μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που στηρίζει την κοινωνική συνοχή και δείχνει την έμπρακτη προσήλωση της κυβέρνησης πρωτίστως να στέκεται πιο κοντά στους αδύνατους» κατέληξε ο πρωθυπουργός, χωρίς καμία αναφορά επαναλαμβάνουμε στην οικονομική βοήθεια των ΑΜΕΑ.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου