Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Φώτης Κουβέλης: Αρνήθηκα την πρόταση Σαμαρά για να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ



Στην παραδοχή ότι στα τέλη του 2014 αρνήθηκε την πρόταση του Α. Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα σε εκλογές και να προκύψει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε ο Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο iefimerida, o Φώτης Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για σαφή επιλογή και ξεκαθάρισε ότι “εμείς, ως ΔΗΜΑΡ, με δική μου εισήγηση, στο τελευταίο συνέδριό μας, πριν τις εκλογές, είχαμε πάρει απόφαση, σχεδόν ομόφωνη, ότι δεν θα ψηφίσουμε πρόεδρο Δημοκρατίας, γιατί πιστεύαμε ότι δεν έπρεπε να εκλεγεί Πρόεδρος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ώστε, να αλλάξει, όπως έλεγε χαρακτηριστικά και η απόφασή μας, σελίδα. Και αυτό έπραξα. Αν θέλετε υπηρετώντας τη συλλογικότητα της απόφασης του κόμματός μου αλλά υπηρετώντας και την προσωπική μου επιλογή ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι “όταν εκείνη την ώρα λέγαμε να αλλάξει σελίδα, ξέραμε ότι και στη βάση της κοινωνίας αλλά και των δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η επόμενη επιλογή των Ελλήνων πολιτών”.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ψήφισε το κόμμα του και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ειπώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα επανέλαβε ότι ψήφισε και θα ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ επειδή “παλεύει και αγωνίζεται προκειμένου να εξομαλύνει σκληρές πλευρές της επιχείρησης των μέτρων. Βλέπω ότι έχει μια σημαντική αναφορά στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής”. 

Τέλος, υποστήριξε θα μπορούσε να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προτείνει ο Νίκος Φίλης.



Πηγή : liberal.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου