Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Ο φίλος του Τσίπρα δικτάτορας Μαδούρο φοβάται ότι οι ΗΠΑ θα τον δολοφονήσουν


Ο δικτάτορας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και φίλος του Αλεξη Τσίπρα που τον είχε και πρότυπο, κατηγόρησε τη CIA και τον αμερικανικό στρατό ότι σχεδιάζουν τη δολοφονία του, διερωτώμενος αν ο Αμερικανός ομόλογος του, Τζο Μπάιντεν, έχει δώσει την έγκρισή του.

"Ο Τζο Μπάιντεν επικύρωσε τις εντολές του Ντόναλντ Τραμπ να οδηγήσει τη Βενεζουέλα σε εμφύλιο πόλεμο και να μας σκοτώσει; Ναι ή όχι; Ρωτώ", δήλωσε ο δικτάτορας και φίλος του Αλέξη Τσίπρα που έκανε μαθήματα στον Νίκο Παππά πώς ιδρύουν καθεστώς.

Τον δικάτορα ενοχλησαν οι  επισκέψεις του διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, και του επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης (Southcom), ναυάρχου Κρεγκ Φάλερ, στην Κολομβία και τη Βραζιλία.

"Τι έχουν κάνει; Οι πηγές μας στην Κολομβία μας διαβεβαιώνουν (...) ότι ήρθαν για να προετοιμάσουν ένα σχέδιο που έχει στόχο να βλάψει τη ζωή μου και τη ζωή σημαντικών πολιτικών και στρατιωτικών ιθυνόντων (...) Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε το σχέδιο που έχει στόχο τη δολοφονία μου και αυτή σημαντικών πολιτικών και στρατιωτικών ιθυνόντων στη Βενεζουέλα; Ναι ή όχι;", ρώτησε φοβισμένος ότι έρχεται το τέλος του ο δικτάτορας.

Ο Νικολάς Μαδούρο, όπως κάθε ακροαριστερός, δεν παρουσιάζει καμία απόδειξη για τις κατηγορίες του απλά αναφέρει ψέματα και εξαπατά όπως οι φίλοι του, καταγγέλλει τακτικά σχέδια πραξικοπήματος, στρατιωτικής εισβολής ή δολοφονίας, αποδίδοντας την ευθύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους περιφερειακούς συμμάχους τους, όπως η Κολομβία ή η Βραζιλία, που δεν αναγνώρισαν την επανεκλογή του το 2018.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου