Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες

 


Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες. Τα στοιχεία καταδεικνύουν  και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί, ταυτόχρονα, να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα. Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο, τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους. Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Και ταυτόχρονα είναι το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο:

Είναι πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε, και σήμερα ακόμα, να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις Εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευτούν μέσα από το εμβόλιο.

Πρέπει να πείσουμε όσους παραμένουν ακόμη δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό ότι αυτό, δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία, δική τους και των οικογενειών τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου