Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Η γνωστή Ολλανδή ανθέλληνας ευρωβουλευτής αγαπημένη του ΣΥΡΙΖΑ και των Τούρκων ξαναχτύπησε, κατά της Φον ντερ Λάιεν

 


Συμμετείχε ενεργά μαζί με Συριζαίους, ακροαριστερούς, και Τούρκους κατά της Ελλάδας στο στημένο με την δήθεν νεκρή Μαρία, στον Έβρο.

Πρωτοστατεί σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης της Ελλάδας, μαζί με ανθέλληνες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι άλλη από την Ολλανδή ανθέλληνα ευρωβουλευτή και μέλος της Επιτροπής PEGA, Σόφι ιν'τ Βελντ.

Αυτή την φορά θέλοντας να "χτυπήσει" την Ελλάδα, τα έβαλε με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταγγέλοντας ως «σοβαρή παραβίαση των συνθηκών, της πολιτικής ευπρέπειας και ουδετερότητας» τις διακοπές της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, 

Η Ολλανδή ανθέλληνας, φιλότουρκος, και φιλοσυριζαία ακροαριστερή ευρωβουλευτής, έβγαλε στη σέντρα την πρόεδρο της Κομισιόν επειδή τη φιλοξένησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πατρικό του.

Η ανθέλληνας Σόφι ιν'τ Βελντ, μάλιστα, είναι αποφασισμένη να δώσει διαστάσεις στο θέμα και να το φέρει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Είναι καθήκον του Σώματος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να θέσει προ των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» δήλωσε η Ολλανδή ευρωβουλευτής, η οποία θα στείλει σχετική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Ευρωπαίο Συνήγορο του Πολίτη. 

Οι διακοπές ήταν μια «σοβαρή παραβίαση των συνθηκών, της πολιτικής ευπρέπειας και ουδετερότητας» τόνισε η Ολλανδή ευρωβουλευτής. Συμπλήρωσε δε ότι η Φον ντερ Λάιεν είναι η επικεφαλής της Κομισιόν και την ίδια ώρα παραθερίζει στη βίλα ενός εκ των ηγετών. «Θέτει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της», σχολίασε.

Το θέμα δημοσιεύτηκε και στο περιοδικό politico, που αρθογραφούν και ανθέλληνες κατά της Ελλάδας πολλές φορές, το οποίο ζήτησε και την άποψη της Κομισιόν για το θέμα, για να λάβει την απάντηση πως «αυτό ήταν ένα ιδιωτικό ταξίδι πλήρως σύμφωνο με τις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου