Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Βενέτης ετοιμάζεται για επέκταση καταστημάτων αλλά όχι στην Ελλάδα των capital control



Σε αλλαγή στρατηγικής ανάπτυξης προσανατολίζεται το 2016 η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗΣ, αφού θεωρεί ότι η ελληνική αγορά υπό το βάρος των capital controls και της υπερφορολόγησης δεν σηκώνει περισσότερα καταστήματα.

Αντίθετα στο στόχαστρο της εταιρείας είναι η αγορές του εξωτερικού όπου φέτος αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗΣ και ειδικότερα οι αγορές της Ιταλίας της Αγγλίας και των ΗΠΑ.



Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΕΝΕΤΗΣ, «δεν ενδιαφέρονται πλέον οι franchisees για νέα σημεία αφού δεν διαθέτουν κεφάλαια προς επένδυση λόγω των capital controls και η υψηλή φορολογία πλήττει την αποδoτικότητα των μαγαζιών. Ετσι δεν σχεδιάζουμε άλλα καταστήματα στην Ελλάδα».

Σήμερα η αλυσίδα ΒΕΝΕΤΗΣ αριθμεί 85 σημεία από τα οποία τα 35 είναι εταιρικά και τα 55 franchise. To 2015 των σύνολο των λιανικών πωλήσεων έφτασε τα 70 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 7% κυρίως λόγω των 5 νέων καταστημάτων που προστέθηκαν το 2015.



«Τον Ιανουάριο του  2016 η πορεία του τζίρου μας είναι πτωτική και βλέπουμε μια μείωση 7% στις πωλήσεις μας.Εκτιμώ ότι στο σύνολό της φέτος θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, γιατί οι υψηλοί φόροι δεν μας αφήνουν να μειώσουμε τις τιμές, και τα προϊόντα μας γίνονται ακριβά, αφου το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών και η αγοραστική τους δύναμη μειώνεται σε περιβάλλον ύφεσης και υπερφορολόγησης», αναφέρει ο κ. Μονεμβασιώτης.

Στο πλαίσιο αυτό οι αγορές του εξωτερικού είναι μονόδρομος για την εταιρεία.  «Έχουμε αποφασίσει την επέκταση στο εξωτερικό από το 2015, έχουμε κάνει πολλά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση αλλά μας σταμάτησαν τα capital controls. Εχουμε κάνει έρευνα και προετοιμασία σε τρεις αγορές, σε Ιταλία, Αγγλία και ΗΠΑ , χωρίς ακόμη ωστόσο να έχουμε υπογράψει τις συμφωνίες. Υπολογίζουμε ότι αν όλα πάνε καλά μέσα στο 2016 θα δημιουργηθούν τα πρώτα καταστήματα εκτός Ελλάδας».


Πηγή : mononews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου