Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

Στα υπουργεία πρέπει να ηγούνται ικανά και σοβαρά στελέχη - Έγκλημα το πάμε να καλύψουμε απλά την θέση

 


Κύριε πρωθυπουργέ, ούτε η εικόνα να βγάζεις ένα υπουργό σε μόλις ένα μήνα, από το ένα υπουργείο και να τον βάζεις σε άλλο είναι καλή εικόνα κυβέρνησης λες και δεν υπάρχουν στελέχη.

Βιαστικές κινήσεις που ευχόμαστε να μην έχουν αντίκτυπο.

Το ως εδώ ξυπνήστε, του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του, μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές, δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μελετήθηκε σωστά για την τοποθέτηση των προσώπων.

Ο Νότης Μηταράκης, που ευχόμαστε να είναι η μοναδική αστοχία, έδειξε από την πρώτη ημέρα ότι κάτι δεν έχει αντιληφθεί καλά για το προστασίας του πολίτη. Μία με την έφιππη αστυνομία, μία με την κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, και το χειρότερο να καίγεται ο τόπος και αυτός να κάνει οικογενειακές διακοπές στην Πάτμο, μόνο προκλητικός μπορεί να χαρακτηριστεί, και σίγουρα ανεπαρκής.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει να κάνει με έμπειρα στελέχη της αστυνομίας, αξιωματικούς που έχουν δουλέψει στον δρόμο, έχουν πολεμήσει το έγκλημα, υπάρχει στους κόλπους της αστυνομίας σοβαρή διαφθορά, και εάν δεν έχεις ηγεσία με κότσια σε καπέλωσαν, σε κατέστρεψαν με ευθύνες που αναγκαστικά θα πάρεις επάνω σου.

Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε το κριτήριο του πρωθυπουργού, που τον έκανε να επιλέξει σε τόσο σοβαρό υπουργείο τον Νότη Μηταράκη;

Η ποιότητα του πολιτικού Μηταράκη, φάνηκε ειδικά όταν αποφάσισε να πάει για μπάνια, την ώρα που οι υφιστάμενοί του αστυνομικοί ήταν στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων, σώζοντας ζωές και ρισκάροντας και τις δικές του.

Τη θέση του Μηταράκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος συμπλήρωσε μόλις έναν μήνα στο χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, και δεν είναι καλή εικόνα μόλις σε ένα μήνα, να βγάζεις ένα φρέσκο υπουργό από το ένα υπουργείο να τον πας σε άλλο, λές και δεν έχεις ικανά στελέχη στο "πάγκο"

Εάν ρωτήσετε την γνώμη μας, ο Γιάννης Οικονόμου είναι ένας σοβαρός πολιτικός, που ίσως και να πετύχει στο δύσκολο υπουργείο προστασίας του πολίτη, αλλά μας ενοχλεί που έγινε μπαλάκι από το ένα υπουργείο στο άλλο λες και δεν υπάρχουν στελέχη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου