Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Αεροσκάφη του Ισραήλ πέταξαν τσιγάρα στη Γάζα - «Το κάπνισμα βλάπτει, αλλά η Χαμάς περισσότερο»


 

Το Ισραήλ έριξε τσιγάρα από τον ουρανό πάνω από την παράκτια περιοχή Χαν Γιουνίς της Λωρίδας της Γάζας την Πέμπτη (8/8), μαζί με μηνύματα που «προειδοποιούσαν τους ντόπιους για τους κινδύνους της Χαμάς», σύμφωνα το πρακτορείο ειδήσεων N12.

Ο στρατός του Ισραήλ συνηθίζει να πετάει από τον ουρανό φυλλάδια, ζητώντας από τους πολίτες  να εκκενώσουν περιοχές πριν από κάποιο πλήγμα.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα φυλλάδια, ωστόσο, αυτά που έπεσαν την Πέμπτη δε ζητούσαν από τους πολίτες της Γάζας να εκκενώσουν ή να δώσουν πληροφορίες, σημειώνει το N12. Αντίθετα, από τον ουρανό έπεσαν πακέτα με… τσιγάρα, που προειδοποιούσαν τους πολίτες για «τους κινδύνους της Χαμάς».

«Το κάπνισμα είναι επικίνδυνο, αλλά η Χαμάς είναι πιο επικίνδυνη» και «Η Χαμάς καίει τη Γάζα» ήταν ορισμένα από τα μηνύματα, που αναγράφονταν πάνω στα πακέτα των τσιγάρων. Δίπλα στα μηνύματα αυτά, οι IDF προσέθεταν έναν αριθμό επικοινωνίας με το «Τμήμα Επιρροής» για περισσότερες πληροφορίες.

Η τρέχουσα τιμή ενός μόνο τσιγάρου στη Λωρίδα της Γάζας είναι 27 δολάρια ΗΠΑ, ενώ τα πακέτα πωλούνται στα 430 δολάρια, σημειώνει το πρακτορείο N12. Αυτός ο «φόρος» βοήθησε τη Χαμάς να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τη δική της επιβίωση καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, «με μεγάλα έξοδα των κατοίκων της Γάζας», όπως σημειώνει η Jerusalem Post.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου