Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Ερεύνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για τις συμβάσεις του ΟΣΕ από το 2010 έως σήμερα


 

Ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, άρχισε τους ελέγχους για την τελευταία 15ετία στον ΟΣΕ.

Ο κ. Βουρλιώτης ελέγχει την περιουσιακή κατάσταση όσων εμπλέκονται σε συμβάσεις έργων και προμηθειών της τελευταίας 15ετίας για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, ανοίγουν λογαριασμοί και ελέγχονται περιουσιακά στοιχέα.

Ειδικότερα, θα ελεγχθούν διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, οι συνδικαλιστές, όπως θα ελεγχθούν και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων, προμηθειών, κ.λπ.

Σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ακίνητη περιουσία κ.λπ. η οποία δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, θα διερευνηθεί περαιτέρω για το εάν εμπλέκονται σε δωροδοκίες και εάν υπάρχει ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο 54χρονος εφέτης Σωτήρης Μπακαΐμης ανέλαβε καθήκοντα τακτικού εφέτη ανακριτή, με αναπληρώτρια την 49χρονη επίσης εφέτη Σοφία Λυμπεριάδου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Λάρισας. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί θα αναλάβουν από εδώ και στο εξής τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Ο ορισμός δύο εφετών ανακριτών κρίθηκε αναγκαίος λόγω της πολυπλοκότητας της έρευνας, αλλά και επειδή η υπόθεση έχει πολλές παραμέτρους.

Παράλληλα, η τρίτη ανακρίτρια Λάρισας συνεχίζει το έργο της και αναμένεται και άλλα πρόσωπα να περάσουν το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι χθες κατηγορούμενοι κατέστησαν, μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος τους, ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου