Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Ομάδα αναρχικών οι δράστες της επίθεσης - Ο φαιδρός Βαρουφάκης δεν θα υποβάλει μήνυση σε ακροαριστερούς

 


Σύμφωνα με πληροφορίες ο φαιδρός Βαρουφάκης, δεν θα υποβάλει ούτε μήνυση για το ξύλο που έφαγε από τους ακροαριστερούς.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο Τwitter αναφέρει ότι τα μέλη της ομάδας των αναρχικών που χτύπησαν τον Γιάνη Βαρουφάκη ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία.

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της επίθεσης στον Προεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…»


Νωρίτερα, από το υλικό που συγκεντρώθηκε από τις κάμερες, συνελήφθη ένας 17χρονος αναρχικός, ενώ προχωρούν οι έρευνες και για την ταυτοποίηση, εντοπισμό και σύλληψη και των υπολοίπων. Ο 17χρονος οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για σεσημασμένο αναρχικό, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για επεισόδια. Οι Αρχές τον έπιασαν στο Μαρούσι.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, η οποία αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος, καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να συλληφθούν και οι υπόλοιποι δράστες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρατική Ασφάλεια, πρόκειται για νεαρά άτομα, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου