Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ανομία και αδιαφορία για την πάταξη της εγκληματικότητας! Τα υπουργεία Δημόσιας τάξης και Δικαιοσύνης εξυπηρετούν άλλους σκοπούς


Κώστας Βουκελάτος

Σίγουρα δεν έχουμε την κατάλληλη κυβέρνηση ούτε σε επίπεδο προστασίας του πολίτη ούτε σε επίπεδο δικαιοσύνης για να πατάξει σήμερα την εγκληματικότητα.

Θες την ανοχή του υπουργείο προστασίας του πολίτη, θες το πόσο ευνοϊκά αντιμετωπίζει σκληρούς κακοποιούς με νομοθετικές ρυθμίσεις το υπουργείο δικαιοσύνης, όλα αυτά γιγαντώνουν και κάνουν ανεξέλεγκτο το έγκλημα και τους εγκληματίες που ξέρουν καλά ότι θα είναι περαστικοί από τις φυλακές και δεν θα τιμωρηθούν όπως πρέπει.

Ο κ. Τόσκας εμφανίστηκε για να εμφανιστεί μετά τον θάνατο του 11χρονου και μην νομίζεται ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα γιατί απλά δεν έχει την ικανότητα να το κάνει, ο κ. Κοντονής αγνοείται και δεν έχει πάρει ακόμα θέση στο κρίσιμο για όλους τους Έλληνες ερώτημα;  Θα αλλάξει ο εγκληματικός νόμος Παρασκευόπουλου για να αυστηροποιηθούν οι συνθήκες κράτησης σκληρών κακοποιών; Πόσο ακόμα θα παρέχει ανασφάλεια στους πολίτες το υπουργείο δικαιοσύνης;

 Έπρεπε να πεθάνει ένα παιδάκι 11 χρονών για να κάνει ότι ασχολείται η πολιτεία με τα γκέτο ανομίας και τραγικής από την πολιτεία αδιαφορίας; Και δεν είναι σημερινό το πρόβλημα αλλά είναι πρόβλημα πολλών ετών πίσω.

Ο θάνατος του 11χρονου μαθητή στις Αχαρνές και τα όσα ακολούθησαν έφεραν στο προσκήνιο μια πραγματικότητα, που χρόνια τώρα η κοινωνία την αγνοεί και η πολιτεία ,όταν δεν αδιαφορεί. Ένα από τα γκέτο σκληρών ανεξέλεγκτων κακοποιών αφημένο στην τύχη του, όπως όλα τα γκέτο.

Δεν είναι το μόνο γκέτο που υποφέρει από την αδιαφορία της πολιτείας, υπάρχουν εκτός από τα Εξάρχεια, το Μενίδι, το Ζεφύρι και άλλες περιοχές εντός και εκτός Αττικής, που το έγκλημα δίνει παρών καθημερινά με κίνδυνο ζωής αθώων πολιτών.

Όλη η αστυνομία γνωρίζει ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών από Ρομά και πρόσφυγες από την πρώην  Σοβιετική Ένωση στο Μενίδι, όλη η αστυνομία γνωρίζει για την σκληρή εγκληματικότητα που επικρατεί σε όλα τα γκέτο και για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι κάτοικοι που φοβούνται να μιλήσουν.

Εάν η αστυνομία είχε κάνει χρόνια τώρα έντονη την παρουσία της θα είχε μαζευτεί λίγο η εγκληματικότητα και θα είχαν συλληφθεί κάποιοι οι σκληροί κακοποιοί δίνοντας ένα μήνυμα ότι είμαστε εδώ, η πολιτεία είναι εδώ.

Βέβαια οι συλλήψεις που θα γίνουν δεν θα έχουν νόημα γιατί το υπουργείο δικαιοσύνης με τον νόμο Παρασκευόπουλου έχει δώσει πράσινο φως για να μην φυλακίζονται εύκολα οι σκληροί κακοποιοί, να αποφυλακίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και αδιαφορούν από το υπουργείο, για τις πληρωμές εγγυήσεων ώστε να απελευθερώνονται οι κακοποιοί, δηλαδή από που προέρχονται αυτά τα λεφτά των εγγυήσεων ειδικά από ναρκωτικά; Πόθεν έσχες κύριε Κοντονή αυτά τα λεφτά; Δεν αρκεί να πληρώνουν οι κακοποιοί τις ποινές τους αντί να οδηγούνται στις φυλακές, πώς τις πληρώνουν υπάρχει η ικανότητα και η θέληση να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος;

Η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε βάθος και σε διάρκεια, να κάνει αισθητή την παρουσία της με την αστυνομία και να αλλάξει άμεσα ο νόμος Παρασκευόπουλου ώστε να σκέφτεται ο κακοποιός πολύ καλά το έγκλημα που θα διαπράξει γιατί τώρα απλά αδιαφορεί και δεν υπολογίζει τίποτα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου