Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Αστυνόμευση επί ΣΥΡΙΖΑ. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; του Γιώργου ΤέσσηΗ εγκληματικότητα στο Νομό Κορινθίας οργιάζει. Κάθε είδους παράνομη δραστηριότητα  λαμβάνει χώρα στο Νομό, με την αστυνομία να αδυνατεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά της. Η παρουσία μεγάλου αριθμού καταυλισμών Ρομά, σε συνδυασμό με την εγγύτητα στην Αθήνα, κάνουν την κατάσταση εκρηκτική.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε τον τριπλασιασμό του πληθυσμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και την ανάγκη φύλαξης των εξοχικών κατοικιών το χειμώνα, τότε μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς ότι ο Νομός έχει ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.

Αντί όμως για αυξημένη αστυνόμευση, αυτό που στη πραγματικότητα συμβαίνει είναι ότι οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες, με κερασάκι στη τούρτα το κέντρο μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου (αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργούσε), το οποίο στραγγίζει από αστυνομικούς τις υπηρεσίες του Νομού.

Υπάρχουν νύχτες κατά τις οποίες  τα αστυνομικά τμήματα Κορίνθου, Λουτρακίου και Αγ. Θεοδώρων δεν έχουν καν περιπολικό στο δρόμο και αν τυχόν κάποιο από αυτά καταφέρει να βγάλει ένα στο δρόμο, αυτό είναι μόνο με τον οδηγό! Για τα αστυνομικά τμήματα Βραχατίου, Κιάτου, Ξυλοκάστρου και Νεμέας, το να μην έχουν περιπολικό τη νύχτα είναι το σύνηθες φαινόμενο και όχι η εξαίρεση. Τις περισσότερες φορές για ολόκληρο το Νομό Κορινθίας, υπάρχουν δυο περιπολικά τη νύχτα και αυτά μάλιστα μόνο με τον οδηγό τους. Τις πρωινές ώρες τη κατάσταση σώζει η ΔΙ.ΑΣ ( που και αυτή ήθελε να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ) ενώ η ΟΠΚΕ έχει μετατραπεί σε λύση για πάσα νόσο…

Αυτή η τραγική κατάσταση ανάγκασε 22 φορείς του Νομού να ενώσουν τις φωνές τους και να ζητήσουν το αυτονόητο: ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Οι εκπρόσωποι αυτών των 22 φορέων ανήκουν σε σχεδόν όλους τους πολιτικούς χώρους. Σε όλους, εκτός από έναν: τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ είχαν προφανώς σημαντικότερα πράγματα να κάνουν από το να ασχοληθούν με το ζήτημα της αστυνόμευσης. Τους απασχολεί προφανώς να περάσουν κάποια τροπολογία για να τσεπώσουν καμιά υπερωρία, ή να βγάλουν κανά ψήφισμα για τους κορμοράνους του Βορείου Πόλου. Αν κάποιος αστυνομικός είχε κατηγορηθεί για το οτιδήποτε θα έτρεχαν πρώτοι και καλύτεροι να κατηγορήσουν τη Αστυνομία.

Και για να είμαι απολύτως ειλικρινής, θεωρώ ότι το ψήφισμα των 22 φορέων, παρότι είναι αξιέπαινη προσπάθεια, πρακτικά δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Το μυαλό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πώς θα βγάλουν από τις φυλακές τους εγκληματίες, πώς θα προστατέψουν τους Ρομά που έχουν γίνει ο φόβος και τρόμος, ειδικά στα χωριά, και το πώς θα πάνε στις παρελάσεις των gay. Δεν έχουν υποβαθμίσει την παρουσία της αστυνομίας από λάθος. Επίτηδες το κάνουν για να εξυπηρετήσουν την ιδεολογία τους και να προστατέψουν την πελατεία τους.

Ο αστυνομικός για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενοχλητικό απόστημα που πρέπει να ξεδοντιαστεί. Δεν νομίζω πως έχει ξεχάσει κανείς την απαγόρευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες της Βουλής ή τις συνομιλίες των Συριζαίων με τους τρομοκράτες. Ποιός έχει ξεχάσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μπουκάρουν στα αστυνομικά τμήματα για να υπερασπιστούν του μπαχαλάκηδες;

Αυτό πάντως που επικαλείται ο αρμόδιος Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πορτιέρης του Μπεγλίτη, είναι ότι τα στοιχεία δείχνουν να έχει μειωθεί η εγκληματικότητα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχουν βρεθεί Αξιωματικοί της Αστυνομίας που δε δηλώνουν στα στατιστικά το σύνολο των περιπτώσεων με σκοπό να γίνουν αρεστοί σε μια κυβέρνηση που καταρρέει. Άλλωστε, μια απλή αντιπαραβολή στα βιβλία συμβάντων των υπηρεσιών με τα δηλωθέντα στατιστικά θα αποκάλυπτε αμέσως  και πολύ εύκολα τυχόν περιπτώσεις που έχουν «ξεχαστεί» να δηλωθούν…Πηγή : ekorinthos.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου