Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ανοίγει για περισσότερους η ρύθμιση των 120 δόσεων




Αλλάζει η ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους έχουν χρέη στην εφορία, τόσο για φυσικά πρόσωπα όσο και οι επιχειρήσεις μεγιστοποιώντας τα οφέλη τους συγκριτικά με την ισχύουσα ρύθμιση, καθώς στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι να αρθούν τα εισοδηματικά κριτήρια. 

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα μπορούν να αποπληρώνουν τις οφειλές σε 120 δόσεις υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλοι θα φθάνουν τις 120 δόσεις. Ταυτόχρονα εξετάζεται από την κυβέρνηση η επιβράβευση των οφειλετών που θα παραμείνουν στη ρύθμιση έως το τέλος με την επιστροφή τμήματος των τόκων που κατέβαλαν.

Ο σχεδιασμός για τις 120 δόσεις περιλαμβάνει:

• Τη μείωση της ελάχιστης δόσης στα 20 ευρώ από 30 ευρώ σήμερα.

• Τη μείωση του επιτοκίου προσαυξήσεων στο 3% από 5%.

• Το «πάγωμα» όλων των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή και των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση.

• Την αλλαγή του κριτηρίου υπαγωγής των επιχειρήσεων, καθώς αντί του ορίου τζίρου έως 2 εκατ. ευρώ, που προέβλεπε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα λαμβάνεται υπόψη μόνο το ύψος της οφειλής το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου