Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Ή θα διαλέξεις την βολή για να μη χάσεις τη βολή σου , την ησυχία σου , ή θα αντιδράσεις , θα αντισταθείς , θα αγωνιστείς  σε όλα αυτά τα αποτρόπαια , τα εφιαλτικά που γίνονται για σένα , υποτίθενται , αλλά χωρίς εσένα .

- Θα μιλήσω . Η σιωπή είναι φυγή , λιποταξία .
- Καλά πάμε . Η σιωπή , η αδιαφορία , η απάθεια αντίκρυ στη θέα του κόσμου μας δεν ταιριάζει σ' ένα παιδί , σ' ενα νέο όπως εσύ .
- Θα διαλέξω την ελευθερία να πω όχι ,αρνούμαι θα πω σ' αυτήν την απάνθρωπη ανθρωπότητα ...
AΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ .

Καλή Χρονιά να έχουμε αγαπημένοι μου !

Περνάμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα του 2015 . Μια χρονιά που είχε , και τι δεν είχε .. Το 2016 είναι προ των πυλών και τι μας περιμένει ...περίπου το γνωρίζουμε , το φανταζόμαστε και λέμε καμμιά προσευχή για να ξορκίσουμε το κακό !
Πάμε λοιπόν να τα πούμε αλλιώς για την χρονιά που πέρασε σαν ένα παραμύθι  κακό , που θα πρέπει να αγωνισθούμε , να προσπαθήσουμε να έχει καλό τέλος !
<< Μια φορά και ένα καιρό ήτανε μια χώρα που την έλεγαν Ελλλάδα ! Όλοι λοιπόν οι λαοί θέλανε να την κατακτήσουν . Κόντρα στους καιρούς , στους κατακτητές , στους προδότες η Ελλάδα προόδευε στις τέχνες , στα γράμματα και στον πολιτισμό .
Όσο προόδευε η Ελλλάδα , τόσο πιο πολύ την ζήλευαν και προσπαθούσαν να την κατακτήσουν .
Έτσι χρόνια και χρόνια η Ελλάδα αγωνιζόταν ενάντια σε κάποιο κατακτητή και κατάφερνε να ελευθερωθεί . Ήρθε λοιπόν η στιγμή που ονειρεύονταν οι εχθροί της ,
και το 2010 έφτιαξαν ένα εικονικό χρέος και έβαλαν την Ελλάδα στο χέρι .
Υπήρξαν και πολλοί εφιάλτες που βοήθησαν τους εχθρούς  και έτσι ο λαός άρχισε να πεινάει , να χάνει τα σπίτια του , τις δουλειές του και την ελπίδα του .
Ξαφνικά μέσα σε αυτό τον χαμό ακούσανε για κάποιον ..ηγέτη ...που θα τους έβγαζε  απο το χρέος , τα βάσανα και την πείνα και τον πίστεψε ! 
Το σωτήριο έτος 2015 ψήφισαν την κυβέρνηση και τον ..ηγέτη που τους έδωσε ελπίδα , αξιοπρέπεια και στο τέλος τους πρόδωσε !
Ναι ! Τους πρόδωσε ! Πήγε λοιπόν μαζί με τους εχθρούς της και επέβαλε στον Ελληνικό λαό χειρότερα χαράτσια απο ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις !
Ο Λαός χαμένος παραπατούσε ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα .Κάποιοι βολεμένοι ακόμα πίστευαν στην κυβέρνηση .Δεν έφταναν όλα αυτά γέμισαν την χώρα και  λαθρομετανάστες . Ο Ελληνικός λαός έβαλε στην άκρη τον πόνο του , και βοήθησε αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους με ότι του είχε απομείνει . Αλλά... σαν να άρχισε να ξυπνάει .. Τι άλλο θέλουν να μου κάνουν ; Σκέφτηκε  ! 
Είχε χάσει την ελπίδα , το γέλιο αλλα το το χαμόγελο δεν είχε φύγει....
Αυτό το το χαμόγελο οι εχθροί της άρχισαν να το σκέφτονται ..
Μαζί με το χαμόγελο άρχισε και να σιγομουρμουρίζει ...
Μήπως ξύπνησαν οι Έλληνες ; Κάποιοι είπαν ότι είδαν την Ελλάδα να σηκώνεται ..
Μάλλον αλήθεια λένε ποιός ξέρει ; Σημασία έχει ότι τώρα οι Έλληνες γνωρίζουν και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν  ,και να μην πιστεύουν κάθε φιλόδοξο ανθρωπάκο που θέλει να χορτάσει την ματαιοδοξία του  ! 
Θα κλείσω λοιπόν το παραμυθάκι και θα βάλω το τέλος που όλοι θέλουμε για να έχουμε μια Καλή Χρονιά !
<<Ήτανε μια φορά και ένα καιρό μία χώρα που την έλεγαν Ελλάδα .
Που έκαναν τα πάντα να την γονατίσουν αλλά η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της >> !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου ευκαιρία έψαχναν οι σταρούμπες να την κάνουν απο την Αθήνα... Να πάρουν τα βουνά και τις εξωτικές παραλίες για να κάνουν Χριστούγεννα !
Η Ε. Μενεγάκη και ο Μ.Πατζόπουλος και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της Ελένης πήγαν στις εξωτικές Μαλδίβες .Η σουΐτα που έμεινε η Ελενίτσα στοίχισε 1.8450 ευρώ η βραδιά ! Ε ! Η Ελενίτσα μας , η εθνική μας παρουσιάστρια είναι...
Αντιμετώπισε λέει ..σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν είχαν πάρει μαζί τους τα γυαλιά πρεσβυωπίας , και δεν μπορούσαν να διαβάσουν το μενού στο εστιατόριο , και ευτυχώς που είχαν τα παιδιά μαζί τους ! Ώπα βρε Ελενίτσα σοβαρό πρόβλημα είχες !
Είδατε προβλήματα που έχουν τα αστέρια μας ; !
Η Τ.Στεφανίδου και ο Ν.Ευαγγελάτος έμειναν στην Αθήνα και πέρασαν τα Χριστούγεννα οικογενειακά.
Η Δ.Βανδή και ο Ν.Νικολαΐδης πέρασαν τα Χριστούγεννα στην πόλη της Καβάλας οικογενειακά με τους δικούς τους ανθρώπους. Η Δέσποινα τραγουδάει σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης , και έτσι ήταν πολύ ευνοϊκό να βρεθούν στην γενέτειρά τους !Όσο για τα άλλα αστεράκια όλο και κάπου βολεύτηκαν.....
Άντε βρε και του χρόνου !

Το Tip της εβδομάδας !
Το 2016 έρχεται ! Ας φορέσουμε το καλύτερο χαμογελό μας και ας  το υποδεχθούμε 
βάζοντας καινούργιους στόχους !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα 
την άλλη εβδομάδα με την Χαριτίνη !


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου