Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Έστησαν οι Συριζαίοι fake news με εμπλεκόμενους την Πελώνη και Γαλλικό ερευνητικό πλοίο

 



Δεν έχει τέλος το ψέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που τον καλύπτουν, και κάθε μέρα στήνουν νέο ψέμα για να κάνουν αντιπολίτευση.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ με αφορμή δημοσιεύματα για το περιστατικό με το γαλλικό ερευνητικό και την τουρκική φρεγάτα

«Η διαστρέβλωση των λεχθέντων ξεπερνά τα όρια και γίνεται συνειδητά fake news», σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

«Η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο επειδή η περιοχή είναι ελληνικής δικαιοδοσίας.

Είναι μια καθαρή τοποθέτηση τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου όσο και του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ που δεν επιδέχεται παρερμηνείας όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις», αναφέρει ο κ. Παπαϊωάννου.

Τι έγινε με το νέο άθλιο στημένο fake news που κάνει κακό και στην χώρα μας :



"Αίσχος! Η Πελώνη δήλωσε ότι η παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού εντός της ελληνικής ΑΟΖ δεν αφορά την Ελλάδα" γράφουν κάποια ενημερωτικά sites.

Την κατηγορούν συγκεκριμένα ότι είπε αναφορικά με την απειλή τουρκικού πλοίου σε γαλλικό ερευνητικό νότια της Κρήτης: «Δεν αναμένω κάτι, έχουμε πει επανειλημμένα ως προς τα ελληνοτουρκικά ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση, το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά»

Αισχροί και ανήθικοι όπως είναι οι Συριζαίοι αποκρύπτουν για να στήσουν το fake news,  την επόμενη απάντηση την οποία έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος:

- Δημοσιογράφος: Πώς απαντά η Αθήνα στην έμπρακτη αμφισβήτηση των ορίων της ελληνικής Α.Ο.Ζ. που οριοθετηθεί η ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία;

- ΑΡ. ΠΕΛΩΝΗ: Η ελληνική πλευρά εξέδωσε τη Navtex για το γαλλικό πλοίο. Αυτό τα λέει όλα.

Με λίγα λόγια η Αριστοτελία Πελώνη είπε το περιστατικό αφορά το γαλλικό πλοίο - χωρίς να κάνει κάποια αναφορά στην ΑΟΖ, διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι "η Ελλάδα εξέδωσε Navtex, αυτό τα λέει όλα" - που σημαίνει ότι είναι περιοχή δικαιοδοσίας μας.

Δείτε το σημείο και με τις 2 απαντήσεις από το 15:23 και μετά:

 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου