Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Στήν άμυνα και ο Βορίδης μετά τις καταγγελίες Μειμαράκη




Μετά την αποκάλυψη ότι εισηγείται στο Τζιτζικώστα δημιουργία νέου δεξιού κόμματος, ο βουλευτής Αττικής πετάει στον παραιτηθέντα από τη θέση του μεταβατικού προέδρου Μεϊμαράκη το μπαλάκι για τις μετέπειτα εξελίξεις

Σε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του εσωκομματικού εμφυλίου στη ΝΔ αναδεικνύεται ο Μάκης Βορίδης μέσα από την πολυτάραχη σχέση του με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Από  το βράδυ της ήττας από το ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα ο Μάκης Βορίδης έχει χαρακτηριστεί “δεξιά συνιστώσα” όταν πρώτος βγήκε και αμφισβήτησε την τακτική και στρατηγική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, για να μετατραπεί στη συνέχεια σε “εκλεκτό συνάδελφο” όταν επιχειρήθηκε η προσέγγισή του με τον κ. Μεϊμαράκη και από σήμερα είναι με βάση τα όσα του καταλογίζει ο πρόεδρος της ΝΔ “άρτι αφιχθέντας στη ΝΔ”.

Ο ίδιος διέψευσε με επίσημη ανακοίνωσή του τις πρωινές καταγγελίες Μεϊμαράκη για σχέσεις του με την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το εκλογικό φιάσκο,  αναφέροντας συγκεκριμένα “τι νόημα έχουν οι αναληθείς αναφορές;”.

Ο ίδιος παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή μέσα από τη στοχοποίησή του και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επανέλθει εφ 'όλης της ύλης απαντώντας στα όσα του καταλογίζουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι υπό το φως και των σεναρίων για ίδρυση δεξιού κόμματος από τον Απόστολο Τζιτζικώστα όπως έχει γράψει το News247.

Ο κ. Βορίδης επιμένει πως η κριτική του προς τον κ. Μεϊμαράκη είναι πολιτική και διερωτάται γιατί ο κ. Μειμαράκης επιλέγει την αντιπαράθεση με προσωπικά χαρακτηριστικά, ενώ φέρεται να λέει σε συνομιλητές του με νόημα ότι “εκτίμηση και επιθυμία μου είναι ότι θα τα καταφέρουμε να παραμείνουμε ενωμένοι. Όποιος επιλέγει το δρόμο της προσωπικής αντιπαράθεσης φέρει και την ευθύνη αυτού του δρόμου”.

Με τον τρόπο αυτό, μεταθέτει στην πλευρά Μεϊμαράκη το βάρος όποιων εξελίξεων υπάρξουν στο εξής.

Προς το παρόν πάντως ο κ. Βορίδης επιλέγει επίσημα να παραμείνει στα όσα ανέφερε στη δήλωσή του μετά τις καταγγελίες Μεϊμαράκη. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:
“Ο κ.Μεϊμαράκης με κατηγόρησε για υποκρισία διότι όπως είπε γνώριζα την Εταιρία που ανέλαβε το έργο της υποστήριξης των εκλογών για τον Πρόεδρο της ΝΔ, της είχα δώσει δουλειές ως Υπουργός και είχα και δικηγορικές σχέσεις μαζί της.

Απαντώ:
1) Ουδέποτε είχα οποιαδήποτε επαγγελματική ή άλλη σχέση με την εταιρία.

2) Εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω, ουδέποτε έχει ανατεθεί από εμένα στα πλαίσια της ασκήσεως των Υπουργικών μου καθηκόντων, έργο στην συγκεκριμένη εταιρία.

3) Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσία που ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο στην εν λόγω εταιρία αποτελεί υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας στην οποία εξ όσων γνωρίζω προΐσταται ο κ.Μεϊμαράκης. Τι εννοεί ακριβώς; Έχω παρέμβει στον ίδιο ή σε άλλον καθοιονδήποτε τρόπο προκειμένου να ανατεθεί το συγκεκριμένο έργο στην συγκεκριμένη εταιρία; Αν δεν γνωρίζει κάτι σχετικό, τι νόημα έχουν οι προηγούμενες αναληθείς αναφορές;

Είπαμε να κρατάμε την αντιπαράθεση σε ένα επίπεδο ειδικά οι «παλιοί» που ισχυρίζονται ότι είναι θεματοφύλακες του πολιτικού πολιτισμού”.


Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου