Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Η βλακεία ορισμένων δεν έχει όρια! Τον εκτίναξαν τα αέρια του αεροπλάνου στην θάλασσα

 



Είναι γνωστό σε κάθε σοβαρό άνθρωπο, ότι δεν στέκεται κατά την προσγείωση και την απογείωση πίσω από τις τουρμπίνες του αεροσκάφους.

Από τον δρόμο όπου κακός περπατούσε, βρέθηκε στη… θάλασσα μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, 79χρονος, ο οποίος εκτινάχθηκε από αέρια αεροπλάνου που εκείνη την ώρα επιχειρούσε προσγείωση στο αεροδιάδρομο του αεροδρομίου Σκιάθου.

Ο 79χρονος που δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι μόνιμος κάτοικος ή τουρίστας στο νησί, είχε βγει για περίπατο και βρήκε να περάσει από τον δρόμο παρά το ότι είδε το αεροσκάφος να προσγειώνεται. Από το αεροπλάνο που εκείνη την ώρα πλησίαζε πολύ κοντά στο έδαφος, δημιουργήθηκε κύμα αερίων, εξαιτίας του οποίου, ο ανεύθυνος περαστικός εκτινάχθηκε στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν!



Μαζί με τον 79χρονο υπήρχαν κακός και άλλοι πίσω από το αεροσκάφος που ενημέρωσε αστυνομία, λιμενικό και ΕΚΑΒ. Αμεσα ασθενοφόρο, φρόντισε για τη διακομιδή του 79χρονου στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 79χρονος ευτυχώς φέρει επιφανειακά τραύματα και ότι είναι καλά στην υγεία του, αν και σε κατάσταση σοκ με αυτό που συνέβη και με δικιά του αποκλειστικά υπαιτιότητα. 

Υποβλήθηκε στις απαιτούμενες εξετάσεις και έως και νωρίς το απόγευμα νοσηλευόταν στο Κέντρο Υγείας, όπου το προσωπικό παρακολουθούσε την εξέλιξη της υγείας του.

Στο αεροδρόμιο Σκιάθου, τα αεροσκάφη πετούν σε απόσταση «αναπνοής» πάνω από τα κεφάλια παραθεριστών, διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης απέχει μόλις μερικά μέτρα μακριά από μια μικρή παραλία και βρίσκεται δίπλα από τον παραλιακό δρόμο.

Παράλληλα υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν για την επικινδυνότητα, αλλά κανενός τουρίστα η ντόπιου δεν ιδρώνει το αυτί. 

Σε ολόκληρη την περιοχή έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που προειδοποιούν για τον κίνδυνο. «Κίνδυνος. Σας παρακαλώ αποφύγετε τις ριπές του αεροπλάνου», γράφουν οι πινακίδες, οι περισσότεροι όμως τις αγνοούν, κυρίως επισκέπτες που σπεύδουν στο σημείο για να τραβήξουν εντυπωσιακές φωτογραφίες και selfie.

Το ότι ορισμένοι αγνοούν συστηματικά τις πινακίδες για να βγάλουν φωτογραφίες, χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο που διατρέχουν, δεν φταίει ούτε το αεροπλάνο, ούτε το αεροδρόμιο αλλά το κεφάλι του που δεν μπορεί να αντιληφθεί τον κίνδυνο.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου