Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ένα ναυάγιο για δημοσιογράφο υποψήφιο για Πούλιτζερ


 

Σύμφωνα με την omadaalithias.gr, o Alexander Clapp που υπογράφει το άρθρο των ΝΥΤ κατά του Πρωθυπουργού δεν ήταν υποψήφιος για βραβείο Πούλιτζερ.



Τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια από χρήστες των Social Media που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να εμφανίσουν τον Alexander Clapp, που υπογράφει το άρθρου γνώμης των New York Times και βάλλει κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ως παλαιότερο υποψήφιο για το βραβείο Πούλιτζερ. 

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση από το ακροαριστερό ναυάγιο και τραμπούκο του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη:

Παυλος Πολακης
5 ώρες πριν

(Το γράφει ο φιναλίστ για το Πούλιτζερ,A.Clapp!)

The Rot at the Heart of #Greece Is Now Clear for Everyone to See

@nytimes

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "The New Hork Times The Rot at the Heart of Greece Is Now Clear for Everyone to See Aug. 22, 2022, 1:00 a.m. ET By Alexander Clapp Mr. Clapp journalist based in Athens who writes about Greece and the Mediterranean region."
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Alex Clapp CLST '13) Runner-Up for the Pulitzer Center's Breakthrough Journalism Prize"
1,5 χιλ.
76
202


Αλλά και στο documento, ο Alexander Clapp εμφανίζεται ως " φιναλίστ του «Breakthrough Award 2021» του ιδρύματος Pulitzer".


Το βραβείο Πούλιτζερ απονέμεται κατ΄ έτος και θεωρείται ως η ύψιστη τιμή στην έντυπη δημοσιογραφία. Οι αποδέκτες του βραβείου επιλέγονται από μια ανεξάρτητη επιτροπή που επίσημα διοικείται από τη Μεταπτυχιακή Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αναζήτηση, όμως, του ονόματος Alexander Clapp στο επίσημο site του Πούλιτζερ, δεν έβγαλε κανένα σχετικό αποτέλεσμα.




Με μία πιο ενδελεχή αναζήτηση στο διαδίκτυο, ο Alexander Clapp εμφανίζεται φιναλίστ το 2021 για το Βραβείο Κέντρου Πούλιτζερ (Pulitzer Center).

Tι είναι, όμως, το Pulitzer Center και ποια η σύνδεσή του με τα βραβεία Pulitzer;

Αρχικά, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πούλιτζερ, ο συγκεκριμένος οργανισμός δεν συνδέεται με τα βραβεία Πούλιτζερ του Πανεπιστημίου Κολούμπια.


Σύμφωνα με αυτά που αναγράφονται στο ίδιο το site του Κέντρου Pulitzer (Δημοσιογραφική Κάλυψη της Κρίσης), πρόκειται για έναν οργανισμό που χρηματοδοτεί δημοσιογράφους ανά τον κόσμο. Ιδρύθηκε το 2006 και - όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα τους - αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία πηγή χρηματοδότησης για νέους δημοσιογράφους με κρίσιμα θέματα. 


Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως για το βραβείο που εμφανίζεται ως φιναλίστ ο Alexander Clapp, υποψηφιότητες θέτουν από μόνοι τους οι ενδιαφερόμενοι, ενώ το 2021 ήταν η δεύτερη χρονιά απονομής του συγκεκριμένου βραβείου:





omadaalithias.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου