Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Ρόμπερτ Ουίλιαμς και ο ύμνος της Νέας Δημοκρατίας

 


Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή χθες τα ξημερώματα ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε διαγνωσθεί πριν από μερικούς μήνες με καρκίνο στο πάγκρεας.

Για τους παλιούς Νεοδημοκράτες, και ειδικά στους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ο Ρόμπερτ Ουλίαμς είχε ξεχωριστεί θέση, αφού είχε γράψει και συνθέσει τα τραγούδια της «Γαλάζιας Γενιάς», και τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος είχε πεί : «Τον Σεπτέμβρη του ’82 έγραψα ένα τραγούδι με τίτλο «Οι κόκκινοι σκότωσαν την Ειρήνη» και γινόταν αναφορά σε ένα τζάμπο που έριξαν οι Ρώσοι με πυραύλους. «Το πρωτόπαιξα στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο Παγκράτι και από εκεί και πέρα έφτιαξα και άλλα τραγούδια, τα οποία τα έδωσα σε έναν παραγωγό για να δει αν θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα δίσκο. Αυτός ήταν που μου έριξε την ιδέα να γράψω ένα τραγούδι το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως ύμνος της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι γράφτηκε το τραγούδι “Νέα Δημοκρατία”. Δεν έχει τραγουδηθεί από εμένα. Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση. Εγώ με κάποιους άλλους έκανα φωνητικά».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου