Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Νέο ψέμα από τον δικτάτορα Ερντογάν : Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή από την Ελλάδα

 



Δεν υπάρχει καθεστώς στον κόσμο, που να μην χρησιμοποιεί fake news και προπαγάνδα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, αδιαφορώντας για το ένα αποκαλυφθεί το ψέμα.

Μεγάλος ψεύτης και διακινητής fake news είναι ο δικτάτορας Ερντογάν και δεν ντρέπεται καθόλου για ότι ψέμα ξεστομίσει. Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις έκνομες ενέργειες της χώρας του στην ανατολική Μεσόγειο δεν δίστασε να πει ψέματα για τις ακτογραμμές Ελλάδας - Τουρκίας.

Η χώρα του είπε ο δικτάτορας έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή, κάτι φυσικά που δεν ισχύει, γιατί η Ελλάδα είναι αυτή που διαθέτει το μεγαλύτερο μήκος.

Στη διάρκεια βιντεομηνύματός του, σε workshop πανεπιστημίων της Τουρκίας με θέμα την Ανατολική Μεσόγειο, ο δικτάτορας και ψεύτης Ερντογάν ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων τα τελευταία χρόνια και πολλές χώρες παρακολουθούν όσα γίνονται. Δεν μπορεί η Τουρκία, η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, να παρακολουθεί τις εξελίξεις... από την εξέδρα. Παρακολουθούμε στενά όσα γίνονται για να προστατεύσουμε τα δικά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων».

Η αλήθεια σύμφωνα, όμως, με το «The World Factbook» της CIA, η Ελλάδα διαθέτει ακτογραμμή (coastline) 13.676 χλμ, ενώ η Τουρκία 7.200 χλμ, κάτι που δείχνει ακόμα μία φορά το πόσο ψεύτης είναι ο δικτάτορας Ταγίπ Ερντογάν. 

Το «The World Factbook» είναι η ετήσια έκδοση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των Ηνωμένων Πολιτειών, τύπου, με βασικά στοιχεία και πληροφορίες για όλες τις χώρες του κόσμου. Το εγχειρίδιο αυτό που αφορά την κάθε Χώρα αναγνωρίζεται επίσημα από τις ΗΠΑ και περιλαμβάνει στοιχεία γενικής εικόνας σε μια περιγραφή δύο-τριών σελίδων για την δημογραφία, τοποθεσία, οικονομία, κυβέρνηση, βιομηχανία, στρατιωτικές δυνατότητες κλπ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου