Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοινώνονται νέα μέτρα στην Δανία για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας

 



Η κυβέρνηση της Δανίας θα ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντεριξεν, κάνοντας λόγο για σχέδιο «στοχευμένων ημιεγκλεισμών» στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

«Στη βάση των συστάσεων που λάβαμε (...) προετοιμάσαμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έναν στοχευμένο ημιεγκλεισμό», είπε η επικεφαλής της κυβέρνησης σε διάγγελμά της που μεταδόθηκε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης χθες βράδυ.

Τα μέτρα αναμένεται να αφορούν τις περιοχές της σκανδιναβικής χώρας που πλήττονται περισσότερο, δηλαδή την Κοπεγχάγη και δήμους στα περίχωρά της, καθώς και τις άλλες δύο μεγαλύτερες πόλεις της Δανίας, την Όρχους (δυτικά) και την Οντένσε (κεντρικά).

«Πρέπει να θέσουμε υπό έλεγχο την εξάπλωση πριν από τα Χριστούγεννα», τόνισε, καθώς η Δανία κατέγραψε χθες ρεκόρ 1.745 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 24 ώρες.

Τα μέτρα, για τα οποία δεν έδωσε λεπτομέρειες, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αργότερα σήμερα.

Η Δανία, η οποία δυσκολεύεται να κάμψει την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, είχε ήδη ανακοινώσει την περασμένη Τρίτη ότι μειώνει τις εξωσχολικές δραστηριότητες, ενώ συνέστησε να προτιμάται η τηλεργασία στην Κοπεγχάγη, για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Τα μέτρα αυτά ακολούθησαν μια πρώτη σειρά περιορισμών που ανακοινώθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου, όταν το δεύτερο κύμα άρχιζε να πλήττει την Ευρώπη.

Συνολικά, η Δανία, χωρίς να λογαριάζονται η Γροιλανδία και τα νησιά Φερόες, αυτόνομες περιοχές όπου δεν έχει υπάρξει κανένας θάνατος ως εδώ, καταγράφει ως αυτό το στάδιο 885 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 και 90.000 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 επί συνόλου 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων από την έναρξη της κρίσης. Η χώρα συγκαταλέγεται στους καλούς μαθητές στην Ευρώπη ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου