Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Τον δικτάτορα Πούτιν δεν τον νοιάζουν τα θύματα στην Ρωσία αλλά να χρεώσει τους τρομοκράτες στην Ουκρανία

 


Ευκαιρία να κλιμακώσει τις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία ψάχνει ο δικτάτορας Πούτιν, και με την δήθεν αγανάκτηση του προσπαθεί να χρεώσει τους τρομοκράτες του ISIS, στην Ουκρανία, ενώ ήρθαν απο την Τουρκία, όπως ομολογεί ένας απο τους τρομοκράτες.

 Ο δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι υπόλογος στους Ρώσους γιατί αγνόησε τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, στις αρχές Μαρτίου, για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Αυτό όμως που ενδιαφέρει τον δικτάτορα είναι οι επόμενες κινήσεις του και στο πόσο εκτεταμένες θα είναι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσει στην Ουκρανία. 

Η επόμενη μέρα στην Ουκρανία όπως και οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης αλλά και Μόσχας-Άγκυρας τίθενται σε ένα βασικό πλαίσιο προβληματισμού. Ο δικτάτορας Πούτιν έσπευσε να βάλει το Κίεβο στο κάδρο των ευθυνών κι ακόμη και ο Πούτιν άφησε αιχμές για ανάμιξη, παρά την ξεκάθαρη ανάληψη ευθύνης από τον ISIS.

Οι ΗΠΑ από τον Μάρτιο προειδοποιούσαν για «εξτρεμιστές» που είχαν σχέδια στοχοποίησης χώρων όπου συγκεντρώνονται πλήθη, στη Μόσχα. 

Η Ουάσιγκτον είχε κάποιου είδους πληροφόρηση, η οποία σχετιζόταν με τον ISIS, μοιράστηκε τις πληροφορίες με τις ρωσικές Αρχές, όμως το πρόβλημα ήταν ότι η Μόσχα απέρριψε τις προειδοποιήσεις και αδιαφόρησε.

Τρεις ημέρες πριν από την επίθεση, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), για τη στρατιωτική επιχείρηση, όπως επιμένει να την αποκαλεί, στην Ουκρανία. 

Υποστήριξε ότι η Ουκρανία είχε μεταπηδήσει σε «τρομοκρατικές τακτικές» ενώ μίλησε και για «προκλητικές δηλώσεις» και προσπάθειες «αποσταθεροποίησης» από τη Δύση.

Ο ρωσικός ισχυρισμός ότι η Ουκρανία εμπλέκεται στην επίθεση είναι εντελώς ανεδαφικός, γράφει το Skynews από την πλευρά του.

Η Μόσχα προέβαλε αντιφατικούς ισχυρισμούς για να αφήσει την εντύπωση ότι η Ουκρανία εμπλέκεται,  «Υπάρχει η πιθανότητα οι Ρώσοι να χρησιμοποιήσουν μία δήθεν εμπλοκή της Ουκρανίας για να δικαιολογήσουν μια μαζική κινητοποίηση και να ενισχύσουν τον πόλεμό τους στην Ουκρανία» προσθέτει το βρετανικό δίκτυο. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου