Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πατέρα έμαθες τα νέα; Χθες κάναμε μνημόσυνο για το κόμμα σου



Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Χειροκρότησαν έντονα τον Γιώργο. Και φώναξαν ρυθμικά το επίθετό του, «Παπανδρέου- Παπανδρέου». Αποδοκίμασαν τον Βενιζέλο, τον γιουχάρισαν. Οι περισσότεροι, σχεδόν αδιαφόρησαν για τους νυν και πρώην υπουργούς- στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εκτός από ένα, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αυτόν τον χειροκρότησαν! Ίσως γιατί νοιώθουν ότι «διώκεται». Όχι για τις ιδέες του, αλλά για τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ- λίγο τους ενδιαφέρει, προφανώς κυριαρχεί ότι «διώκεται». Χθες, στο Ζάππειο, διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου (ΠΑΣΟΚικού) κάλους.  
Αν πρέπει κάτι να κρατήσουμε, είναι ότι η εκδήλωση μετατράπηκε σε επεισοδιακό μνημόσυνο για τα 40 (χρόνια) του ΠΑΣΟΚ.
Τα ανώτερα στελέχη του άλλοτε πανίσχυρου Κινήματος, δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι από το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν υπάρχουν πια ούτε ψήγματα. Απλώς και ο Γιώργος και ο Βενιζέλος και τα στελέχη του, δεν τολμούν να παραδεχτούν την αλήθεια και να συμφωνήσουν ότι πρέπει να το διαλύσουν- να πάνε για κάτι άλλο. Όσοι μπορούν να βρίσκονται μαζί κάτω από την ίδια πολιτική στέγη.  
Ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο της επιστροφής του. «Αναζητά ο κόσμος μας μια νέα αρχή. Εκφράζει το αίτημα και την ελπίδα για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Μια αναγέννηση του Κινήματός μας. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την απαίτηση, όσο πιο σωστά μπορώ, όσο πιο απλά, όσο πιο ενωτικά, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, της πορείας, της ευθύνης που μου αναλογεί»- είπε και όλοι κατάλαβαν τι εννοούσε. Το πότε θα εκδηλωθεί η κίνησή του είναι άλλο ζήτημα. Οι περισσότεροι πιστεύουν μετά τις επόμενες εκλογές. Όταν το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη για να συγκεντρώσει το ποσοστό των ευρωεκλογών.  
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα δώσει την απάντησή του αύριο. Όταν στη δική του εκδήλωση θα μιλήσει για το πώς το ΠΑΣΟΚ έφτασε να συγκυβερνά με τη ΝΔ και τον Καρατζαφέρη, όπως ο ίδιος είπε. Δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να καταλάβει κανείς τι θα πει για τον Γιώργο.  
Μικρή σημασία θα έχει άλλωστε. Η ταφόπλακα, μπήκε χθες. Έστω και αν ο Γιώργος δεν ρώτησε τον Ανδρέα Παπανδρέου που εικονιζόταν στο φόντο της εκδήλωσης «πατέρα έμαθες τα νέα»…
πηγή : http://newpost.gr/



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου