Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝ ΖΩΑ








Δύο χρόνια φυλακή και βαρύ πρόστιμο θα αντιμετωπίζουν όσοι κακοποιούν ζώα και αυτό το ζητάει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος απέστειλε και επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου, ζητώντας να ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να  αυστηροποίηθουν οι ποινές, τόσο για την κακοποίηση, όσο και την έλλειψη της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων.

Η επιστολή αυτή ήρθε με αφορμή την αύξηση περιστατικών κακοποίησης ζώων, ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Αθανασίου, οι παραβάτες να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 20.000 ευρώ.

χαρακτηριστικά σε ένα απόσπασμα της επιστολής του ο κύριος Κικίλιας τονίζει :

«Επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων».

Εμείς ευχόμαστε η επιστολή να ευαισθητοποιήσει και άλλο την πολιτεία για την προστασία των ζώων από κακοποιούς που βγάζουν τα άγρια ένστικτα τους επάνω σε αθώα κορμιά 

επιμέλεια : newsotherwise.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου