Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Η σοκαρισμένη διεθνής κοινότητα αντιδρά στη σφαγή στο Παρίσι




«Βαθιά συγκλονισμένη» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ. «Η Γαλλία δεν είναι μόνη της», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σοκ έχουν προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι οποίες φαίνεται πως στοίχισαν τη ζωή περισσότερους από 150 ανθρώπους, στην πιο σκοτεινή μέρα για την Πόλη του Φωτός μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Βαθιά συγκλονισμένη» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ, τονίζοντας πως οι σκέψεις της βρίσκονται με τα θύματα των τρομοκρατών και τους συγγενείς τους.

«Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με την γαλλική κυβέρνηση και έχει στείλει μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τον γερμανικό λαό», προσέθεσε.

«Αηδιασμένος» από την «θρασύτατη τρομοκρατία» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας πως έχει εμπιστοσύνη στις γαλλικές Αρχές και τον γαλλικό λαό ότι θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τη δοκιμασία.

«Η Γαλλία δεν είναι μόνη της», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στο Twitter, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας «πόλεμο όλων των Ευρωπαίων». Ο κ. Τουσκ διαβεβαίωσε πως θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε η αντιτρομοκρατική στρατηγική της Ευρώπης να εξυπηρετήσει τις προκλήσεις των ερχόμενων μηνών».

Σε γράμμα του προς τον πρόεδρο Ολάντ, ο κ. Τουσκ προανήγγειλε ότι θα ζητήσει την άμεση αντιμετώπιση των ηγετών της G20 απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας.

«Είμαι σοκαρισμένος από τα σημερινά γεγονότα στο Παρίσι. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον γαλλικό λαό», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η επίθεση στο Παρίσι είχε ως στόχο «ολόκληρη την ανθρωπότητα», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, προσθέτοντας πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να σταθεί αλληλέγγυα στο Παρίσι.

Μήνυμα στήριξης έστειλε και ο ιταλός ηγέτης Ματέο Ρέντσι.

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας εξέφρασε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αγώνα έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Βαθιά σοκαρισμένος από τις φρικτές επιθέσεις στο Παρίσι, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Στεκόμαστε στο πλάι των Γάλλων. Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει ποτέ την δημοκρατία», πρόσθεσε.

Τα «κατάπτυστα» τρομοκρατικά χτυπήματα καταδίκασε από την πλευρά του και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.




Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου