Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ανησυχία για τα 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία


Είκοσι ένας οι νεκροί στην Αλβανία μέχρι στιγμής.Τα περισσότερα θύματα σκοτώθηκαν στο Δυρράχιο και στην κοινότητα Θουμάνι, στα βόρεια των Τιράνων.

600 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πολυκατοικίες κατέρρευσαν, σπίτια ολόκληρα καταστράφηκαν ολοσχερώς και δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου μιλώντας στο in.gr, έκανε λόγο για ένα σφοδρότατο σεισμό ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο πολιτών καθώς και καταρρεύσεις κτιρίων.

Λίγα λεπτά με τα 6,4 Ρίχτερ, υπογράμμισε, «ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί 5,1, 5,3 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Εκτιμώ ότι θα εξακολουθήσει η μετασεισμική ακολουθία και δεν αποκλείεται να υπάρχει μία δόνηση που θα προσεγγίσει τα 6 Ρίχτερ».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεαστούν κάποια ρήγματα στον ελλαδικό χώρο, τόνισε πως «είναι πολύ λίγο πιθανό να επηρεαστεί ο ελλαδικός χώρος καθώς το μέγεθος του σεισμού δεν είναι τέτοιο που θα μπορούσε να επηρεάσει γειτονικές περιοχές».

Για να γίνει αυτό, εξήγησε, ο σεισμός στη γειτονική χώρα θα έπρεπε να ήταν μεγέθους 7 με 7,5 Ρίχτερ ώστε να υπήρχε η πιθανότητα ενεργοποίησης ρηγμάτων στον ελλαδικό χώρο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου