Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Σύλληψη 15χρονου για «επικείμενη» επίθεση στο Παρίσι

(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Δεκαπεντάχρονο αγόρι συνελήφθη στο Παρίσι καθώς φέρεται να προετοίμαζε επικείμενη «βίαιη ενέργεια», γνωστοποίησαν δύο δικαστικές πηγές -σε δεύτερο διαφαινόμενο σχέδιο επίθεσης που μαρτυρά διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανακαλύπτεται εντός λίγων ημερών στη Γαλλία.

Το αγόρι έχει τεθεί υπό κατ' οίκον περιορισμό, επισήμαναν οι δικαστικές πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας. Δεν διευκρίνισαν τους λόγους για τους οποίους ο νεαρός τέθηκε υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο 15χρονος συνελήφθη το Σάββατο και τον βαρύνουν υποψίες ότι σχεδίαζε επίθεση σε δημόσιο χώρο στην γαλλική πρωτεύουσα, είπε μία από τις πηγές.

Η δεύτερη πηγή έκανε γνωστό ότι ο έφηβος είχε επαφές με τον Γάλλο τζιχαντιστή Ρασίντ Κασίμ κι ότι ο Κασίμ είχε καθοδηγήσει επίσης μία από τις γυναίκες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde έγραψε από την πλευρά της ότι ο Κασίμ βρίσκεται στη Συρία. Χρησιμοποιεί το Telegram, την υπηρεσία μηνυμάτων, για να προτρέψει τους υποστηρικτές του να διαπράξουν νέες επιθέσεις στη Γαλλία.

«Γυναίκες, αδελφές, συνεχίστε, επιτεθείτε. Πού είναι οι αδελφοί μας;... Εκείνη κράδαινε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό… Πού είναι οι άνδρες;» ήταν ένα από τα μηνύματα του Κασίμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.

Την περασμένη Κυριακή, όχημα που μετέφερε φιάλες υγραερίου εντοπίστηκε κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Η ανακάλυψή του οδήγησε στην αποκάλυψη ενός σχεδίου επίθεσης εναντίον ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι υπό τις οδηγίες του Ισλαμικού Κράτους. Επτά άνθρωποι, μεταξύ αυτών 4 γυναίκες, συνελήφθησαν.

Μία από τις πηγές γνωστοποίησε ότι ο Κασίμ, ηλικίας 29 ετών, ενέπνευσε τους δύο άνδρες οι οποίοι σφαγίασαν τον Ιούλιο ηλικιωμένο ιερέα σε ναό στη Γαλλία.




Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου