Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Όταν ένα κράτος δημιουργεί πλεόνασμα από φόρους και όχι ανάπτυξη θα μας πάρουν και τα σώβρακα;




Κώστας Βουκελάτος

Δυστυχώς μετά από 7 χρόνια μνημονίων που έχουν γονατίσει τους Έλληνες οι πολιτικοί δεν έχουν πάρει το μάθημα τους και σήμερα δυστυχώς μας κυβερνάνε ακατάλληλοι πολιτικοί.

Μια χώρα με πολιτικό προσωπικό ανίκανο να αντιληφθεί τις ανάγκες των καιρών και ανεπαρκές να οργανώσει την οικονομία της χώρας.

Παίζει εδώ και δύο χρόνια με τις καθυστερήσεις στις αξιολογήσεις και έχει κάνει τεράστια ζημιά στην οικονομία της χώρας, πρέπει να μάθει επιτέλους το πολιτικό προσωπικό ότι δεν παίζουν με τις αξιολογήσεις, το κόστος μεγαλώνει καθημερινά, όπως προκύπτει από τα μέτρα που φορτώνουν κάθε μέρα το τραπέζι της διαπραγμάτευσης οι θεσμοί.

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει καμία αξιοπιστία πουθενά στον κόσμο και δεν μπορεί να επιστρέψει η αξιοπιστία με αυτή κυβέρνηση στην εξουσία, η αξιοπιστία χρειάζεται σοβαρότητα κάτι για το οποίο δεν φημίζεται ο Τσίρπας και η κυβέρνηση του.

Μία κυβέρνηση που αναλώνεται λέγοντας ψέματα κάθε μέρα με κάθε λέξη που ξεστομίζουν και για να καλύψουν την ανικανότητα τους ρίχνουν τις ευθύνες τις κατάντιας στους άλλους. 

Μια χώρα χωρίς ηγεσία και στόχους που μόνη έννοια των κυβερνώντων είναι πώς θα πάρουν νέο δάνειο να κάνουν προσλήψεις στο δημόσιο επιβαρύνοντας και άλλο την οικονομία της χώρας μέχρι εκεί φτάνει το ανίκανο μυαλό τους.

​Η ανίκανη κυβέρνηση παίζοντας με τους δανειστές δίνει  βάση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στο πρωτογενές πλεόνασμα για το οποίο πανηγυρίζει. 

Εάν αναλυθούν σοβαρά τα στοιχεία από που προκύπτει το πρωτογενές πλεόνασμα θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ για την κατάντια της Ελληνικής οικονομίας. 

Καταρχήν η οικονομία ήδη καταγράφει μείωση του ΑΕΠ στο τελευταίο τρίμηνο του 2016 (-0,4%),άρα με ποιο σχέδιο και ποια οικονομία  θα πιάσει η κυβέρνηση το 3,5% πλεόνασμα το 2018 όταν το πλεόνασμα έχει δημιουργηθεί από φόρους, στάση πληρωμών του κράτους προς τους ιδιώτες και υποβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών που άφησαν χωρίς κονδύλια για να δημιουργήσουν πλασματική εικόνα ταμείου.

Οι παροχές υγείας που είναι σημαντικές για την κοινωνία υπολειτουργούν, οι κοινωνικές δομές διαλύονται το κράτος πρόνοιας θυσιάστηκε και αυτό στον βωμό της δημιουργίας πλεονάσματος.

Το 2016 έκλεισε με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία να ανέρχονται σε 95,29 δισ. και τον αριθμό των οφειλετών να ξεπερνάει τα 4 εκατ. κάθε μήνα προστίθενται νέα χρέη άνω του 1,15 δισ. 

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα αυξάνονται κάθε μήνα άρα και η εισροή χρήματος στα ταμεία του κράτους αποτέλεσμα που και πώς 3,5% πλεόνασμα χωρίς καμία επένδυση στον ιδιωτικό τομέα και ανάπτυξη; Έτσι εάν δεν πιαστούν οι στόχοι θα ενεργοποιηθούν όχι μόνο κόφτες αλλά και αρπαγή δημόσιας περιουσίας για να καλυφθούν χρέη και να πάρουν οι δανειστές τα λεφτά τους.

Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να πιαστεί, και να επιτευχθεί τελεία και παύλα η χώρα μπαίνει σε νέες περιπέτειες και το χειρότερο η κυβέρνηση όσο ανίκανη και εάν είναι το ξέρει αλλά συνεχίζει να εξαπατά θεσμούς και πολίτες λέγοντας ότι θα το πιάσει, έτσι λειτουργεί ο Τσίπρας με το ψέμα κυβερνά και τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου