Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Δημοσκόπηση Marc: 8,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ τους πολίτες ενδιαφέρει η καθημερινότητα

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαξιωθεί από τους πολίτες εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ έκανε φιλότιμες προσπάθειες που έπιασαν τόπο, για να απαξιωθεί και το ίδιο και ειδικά ο αρχηγός του Νίκος Ανδρουλάκης.

Μικρές απώλειες για την κυβερνητική παράταξη και μηδαμινά οφέλη για την αντιπολίτευση, μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων, καταγράφει έρευνα της εταιρείας Marc για το «Πρώτο Θέμα».

Η ΝΔ καταγράφει μια ξεκάθαρη διαφορά στην πρόθεση ψήφου της τάξης του 8,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κερδίζουν ένα 0,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Καταγράφεται επίσης  υπεροχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη δημοφιλία με 46,1% και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 49,9%

Μόνο το 38% θεωρεί ότι πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση αν ισχύουν οι παρακολουθήσεις. 

Η κατάντια στην οποία έχει επιφέρει το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης και η παρέα του φαίνεται από το στοιχείο ότι το 40,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση, ενώ και στον ΣΥΡΙΖΑ το 17,8%.


Οι πολίτες ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της καθημερινότητας με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας, και όχι για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. 

Ακολουθούν επίσης, τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις με 36,4% των πολιτών να ανησυχεί, η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας το 30,2% των πολιτών, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας το 26,3% των πολιτών.

Τέλος μόνο το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου