Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Βαρουφάκης : Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Ρουμπάτης παρακολουθούσαν την Τρόϊκα

 


Σε μια αποκάλυψη προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας εχθές Παρασκευή στη Βουλή για τις τηλεφωνικές υποκλοπές καρφώνοντας την συμμορία Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε ξεκάθαρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των εκπροσώπων της Τρόϊκας και μέσω αυτών και τα τηλέφωνα όσων μιλούσαν με αυτούς. 

Η αποκάλυψη δημιουργεί μείζον θέμα, αφού προφανώς θα υπάρξουν αντιδράσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί γνωρίζαμε τις πρακτικές της ακροαριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γνωστό ότι επί διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους τροϊκανούς, οι συνομιλίες των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της Κομισιόν και του ΔΝΤ, δημοσιεύθηκαν στα wikileaks χωρίς υποτίθεται να είναι γνωστό ποιος έκανε την υποκλοπή. 

Σήμερα είναι ξεκάθαρο και σαφές ότι τις έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαρουφάκης αποκάλυψε τι του είπε τότε ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης. Του είχε πει τότε ότι δεν παρακολουθούνται Ελληνες πολίτες, αλλά μόνο αν συνομιλούν με ξένους. Και μάλιστα κάποια στιγμή είπε σε συνεργάτη του, ότι ένιωσε πολύ υπερήφανος γι αυτά που είπε στους τροϊκανούς…

Θυμάμαι είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, τα γέλια στενού μου συνεργάτη όταν ο κ. Ρουμπάτης του είπε πόσο συγκινήθηκε με όσα ο συνεργάτης μου είπε κάποια στιγμή, σε κάποιο τηλεφώνημα, σε τροϊκανό.

Ναι, εγκάλεσα δημοσίως τον κ. Ρουμπάτη για πρακτικές από το σκοτεινό παρελθόν της ΚΥΠ και συγκεκριμένα ότι διέδιδε ψεύδη για τις συζητήσεις μου με τροϊκανούς και, συγκεκριμένα, ότι έλεγε ψευδώς σε μέλη της κυβέρνησής μας ότι τα είχα βρει με τον Σόιμπλε.

Όπως είπε στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 "είναι ξεκάθαρο, όλα τα κινητά, το δικό μου και της γυναίκας, του Τζούλιαν Ασάνζ, τα βίντεο που είχαμε εγώ και η γυναίκα μου, είναι όλα καταγεγραμμένα από το 2015".

Ο Βαρουφάκης αναφερόμενος στον Γιάννη Ρουμπάτη ανέφερε ότι ο ίδιος του είχε μεταφέρει ότι "η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί Έλληνες πολίτες, παρά μόνο όταν μιλάνε με ξένους πολίτες που βρίσκονται στο στόχαστρο".

"Ο λόγος που εγκάλεσα δημοσίως τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ, ήταν για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος μου", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Ναι, εμείς στο ΜέΡΑ25 εγκαλούμε και τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή άφησαν τον δικό τους αρχηγό της ΕΥΠ να σπέρνει ψεύδη προ του δημοψηφίσματος, επειδή επί προεδρίας Βούτση, εδώ στη Βουλή, δεν ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εκθετικά αυξανόμενες άρσεις απόρρητου Ελλήνων πολιτών, επειδή δεν επανέφερε τουλάχιστον τις δημοκρατικές δικλείδες προστασίας των πολιτών του νόμου του 1994 του ΠΑΣΟΚ".



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου