Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Ο Βενιζέλος μύρισε κατρακύλα Ανδρουλάκη και κάνει αισθητή την παρουσία του στο ΠΑΣΟΚ

 



Ήταν θέμα χρόνου, βλέποντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν τραβάει, να εμφανίζονται μνηστήρες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η για να παίξουν και αυτοί ρόλο στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτός βέβαια που τρίβει τα χέρια του είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει ανάσα πολιτικής επιβίωσης στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας στην τριτολογία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό σχετικά με το εάν τα πολιτικά πρόσωπα είναι υπεράνω παρακολουθήσεων ή όχι και ο Αλέξης Τσίπρα ξαφνικά τον αγάπησε, ξεχνώντας ότι τον πήγαινε για το ειδικό δικαστήριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του σχολίασε το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι συμφωνεί με την επιστημονική ερμηνεία του Ευ. Βενιζέλου, εκτιμώντας ότι τα πολιτικά πρόσωπα δεν μπορεί να παρακολουθούνται.

«Ως προς τα ζητήματα του νόμου έχουμε μία βασική διαφορά ερμηνείας του Συντάγματος. Θεωρώ ότι κανείς δεν έχει το αλάθητο στα ζητήματα αυτά» είπε ο κ. Μητσοτάκης επικαλούμενος το άρθρο 3 του εκτελεστικού νόμου 2225/94, για την άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Εάν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε και προέβλεπε καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο κάποια εξαίρεση των Βουλευτών από την εν δυνάμει δυνατότητα παρακολούθησής τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, αυτό θα μνημονευόταν στο σχετικό εκτελεστικό νόμο. Είναι σαφές ότι δεν μνημονεύεται, κατά συνέπεια, κατά την ερμηνεία του εκτελεστικού νόμου του Συντάγματος» τόνισε για να προσθέσει: «A priori θεωρούμε ότι κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται από τη δυνατότητα παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, πλην όμως συμφωνούμε ότι για τις περιπτώσεις βουλευτών η τεκμηρίωση, προκειμένου να δοθεί μία τέτοια έγκριση πρέπει να είναι εξαιρετικά στοιχειοθετημένη, πράγμα το οποίο εμφανώς δεν συνέβη στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη».

Βέβαια, ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε το δηκτικό σχόλιο κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Εντυπωσιάζομαι από την αγάπη την οποία δείχνει ο κ. Τσίπρας στις απόψεις του κ. Βενιζέλου, αναρωτιέμαι αν είχε την ίδια άποψη όταν επιχείρησε να τον σύρει στο Ειδικό Δικαστήριο, ως ένα από τα δέκα θύματα της υπόθεσης της Novartis. Αλλά εν πάση περιπτώσει, καλοδεχούμενη η προσέγγισή σας» είπε χαρακτηριστικά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου