Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Τον Ανδρουλάκη έβγαλαν αρχηγό οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ανατριχιάζουν με ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα

 



Ο Αλέξης Τσίπρας απαξιωμένος από τους πολίτες, παίζει το παιχνίδι πολιτικής επιβίωσης βάζοντας στόχο τον ανεπαρκή και εύκολο Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν μπορούσε, να αντιμετωπίσει το μείζον πρόβλημα της χαμηλής αναγνωρισιμότητας του και της κατ’ επέκταση μικρής συμβολής του στις πολιτικές εξελίξεις. Δεν έχει την πολιτική παιδεία για να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση, και δεν ήξερε πώς να κάνει την διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ήθελε και μεγάλη προσπάθεια εάν κρατούσε την σοβαρότητα που χρειαζόταν. Έτσι αποφάσισε να εργαλειοποιήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων μήπως του βγει σε καλό, αλλά τελικά μόνο καλό δεν του έκανε γιατί πέτυχε την αναγνωρισιμότητα που ήθελε, αλλά την αρνητική αναγνωρισιμότητα και άντε τώρα να τα βγάλει πέρα.

Το κόλπο συστράτευσης Τσίπρα - Ανδρουλάκη για να πλήξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν έπιασε και ο χαμένος σε αυτή την υπόθεση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που έδειξε ότι είναι πολύ λίγος να ηγείται του ΠΑΣΟΚ και σίγουρα δεν διστάζει να συνεργάζεται με ένα απαξιωμένο από τους πολίτες φαιδρό πολιτικό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέχθηκε από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ανατριχιάζουν μόλις ακούνε ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ανδρουλάκης δεν τους υπολόγισε, έκανε παιχνίδι με ένα αποδεδειγμένα ψεύτη και πολιτικό απατεώνα τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό θα το πληρώσει στις εκλογές, γιατί οι κεντρώοι δεν είναι συριζαίοι ψηφοφόροι, και δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πολλές παγίδες στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον απαξιώσει περισσότερο και μία από αυτές όπως διαβάσαμε στον Κυριακάτικο τύπο, είναι ότι λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταφέροντας μία «ωραία ιδέα» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία συνομιλούν και είναι εύκολοι στόχοι (βλέπε Κατρίνη),  πρότειναν στον Νίκο Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να καταγγείλει την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, απέχοντας από αυτήν. 

Στο τέλος, ο Ανδρουλάκης μάλλον  αντιλήφθηκε την «παγίδα» και τις επιπτώσεις του θεσμικού ατοπήματος και δεν το αποφάσισε, αν και κατά πληροφορίες αμφιταλαντεύτηκε, γιατί απλά είναι άπειρος και εύκολος στόχος του ακροαριστερού Τσίπρα που θέλει να ελέγξει μόνος του την κεντροαριστερά χωρίς το ΠΑΣΟΚ στα πόδια του.

Το πόσο κακό κάνουν στον ΠΑΣΟΚ οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη φάνηκε όπως διαβάσαμε στον Ελεύθερο Τύπο, απο την προσπάθεια που έκανε προσωπικά ο – αντ’ αυτού του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή- Μιχάλης Κατρίνης για να μην απαντήσει επί προσωπικού ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον Αλέξη Τσίπρα όταν εν γνώσει του τον κατηγόρησε ψευδώς ότι είχε πει πράγματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που ποτέ δεν είπε! Και όταν μετά την απάντηση Γεραπετρίτη ο κ. Τσίπρας έβαλε την ουρά στα σκέλια και ανακάλεσε, υφιστάμενος δεινή κοινοβουλευτική και πολιτική ήττα, τότε και εκείνοι που μέχρι τότε δεν ήθελαν να πιστέψουν, κατάλαβαν γιατί ο Μιχάλης Κατρίνης ωρυόταν να μην απαντήσει ο Γεραπετρίτης στον Τσίπρα. Σίγουρα πάντως όχι επειδή θα έπαιρνε δύο λεπτά από την ομιλία του, καθώς ακολουθούσε στο βήμα.

Γνώμη μας και συμβουλή προς το ΠΑΣΟΚ, οι Μιχάλης Κατρίνης και Ανδρέας Συρόπουλος θέλουν μεγάλη προσοχή, καθώς και οι σχέσεις τους με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κεντρώοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. αρχίζουν να αντιδρούν και δεν είναι λίγοι αυτοί που κοιτάνε προς την Νέα Δημοκρατία, κάτι που φαίνεται και στις φρέσκες δημοσκοπήσεις. Θεωρούν ότι έγινε εύκολα υποχείριο ενός απαξιωμένου πολιτικού, του Αλέξη Τσίπρα και όσο συνεχίζει να μην ξέρει να ασκεί καθήκοντα αρχηγού ο Νίκος Ανδρουλάκης τόσο καταστροφικό θα είναι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Και ο ποιο αφελής εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη και των συνεργατών του, βλέπει ξεκάθαρα ότι ο Τσίπρας έχει στρατηγική κυριαρχίας στο χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς και για να το πετύχει αυτό δεν επιθυμεί τρίτο υπολογίσιμο κόμμα ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά αν προέρχεται από πολιτικό χώρο που ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ λέει πως θέλει να εκφράσει και να κυριαρχήσει, έτσι ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ είναι εμπόδιο και στόχος και όχι σύμμαχος.

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, που πήγαινε ξεκάθαρα στους κεντρώους του ΠΑΣΟΚ έχει σημασία : «να προσέξουν οι πολίτες μην ψηφίσουν Ανδρουλάκη και τους προκύψει Τσίπρας» 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου