Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Στο Παρίσι ο πρωθυπουργός, περσινά ξινά σταφύλια ουέ και αλίμονο μας



Κώστας Βουκελάτος

Μας είχαν πρήξει ότι είμαστε κοντά στην συμφωνία, έρχεται η ανάσταση και άλλα τέτοια ψέματα με αποτέλεσμα να προχωράμε κάθε μέρα ποιο κοντά στον γκρεμό, αλλά αυτή την φορά τα πράγματα θα είναι χειρότερα από ότι αντιμετωπίσαμε το καλοκαίρι του 2015.

Άρχισε λοιπόν τα περσινά ο Τσίπρας με επαφές στην Ευρώπη για να σώσει ότι και εάν σώζεται και να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Τα όπλα που νομίζει ότι έχει η κυβέρνηση είναι η πίεση στους θεσμούς, μέσω της κατάθεσης των νομοσχεδίων για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ παράλληλα επιστρατεύει το «όπλο» της πολιτικής διαπραγμάτευσης. 

Έτσι λοιπόν σήμερα Τετάρτη, στις 19:00, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι και αύριο το μεσημέρι, στο Στρασβούργο θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. 

Από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μεταβαίνει στην Ουάσινγκτον για την Σύνοδο του ΔΝΤ.

Όπως και πέρυσι το καλοκαίρι έτσι και φέτος δηλαδή τα ίδια και χειρότερα ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να εκμεταλλευτεί πολιτικά όλες τις συμμαχίες που νομίζει ότι έχει χτίσει το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη για να πετύχει το κλείσιμο της αξιολόγησης μήπως και δεν διαλυθεί η χώρα εντελώς.

Παίρνει και το βαρύ πολιτικό ρίσκο να καταθέσει δύο νομοσχέδια στην Βουλή χωρίς να έχει το οκ από τους δανειστές και χωρίς να έχει τελειώσει η αξιολόγηση και όπως καταλαβαίνετε ετοιμαστείτε για γλέντια δυστυχώς.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου