Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Επιτέλους έγιναν κάποιες προσαγωγές αλληλέγγυων στην Ειδομένη



Δεκαέξι προσαγωγές εχθές από τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην Ειδομένη, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που έχουν αρχίσει από την ΕΛΑΣ, ιδιαίτερα μετά και τα τελευταία επεισόδια και τα όσα έχουν αναφερθεί για συγκεκριμένα άτομα που φέρονται ότι παρακινούν τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, οι προσαγωγές έγιναν στην γέφυρα του Αξιού, απ' όπου περνούν αναγκαστικά όσοι εισέρχονται στη χώρα από την ΠΓΔΜ, καθώς κινούνται μέσα στο ελληνικό έδαφος προς τα σύνορα.

Προσαχθέντες είναι πέντε Γερμανοί υπήκοοι, δύο Βρετανοί, ένας Ολλανδός, ένας Αυστριακός, ένας Πορτογάλος, δύο Σουηδοί, ένας Τσέχος και δύο Έλληνες πολίτες. Οι προσαχθέντες δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι είναι αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες, αλλά, σύμφωνα με τις αρχές, κανείς δεν ανήκει σε κάποια από τις ΜΚΟ που βρίσκονται στην περιοχή. Όλοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξακρίβωση στοιχείων.

Από τους 15 προσαχθέντες κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για οπλοφορία, μόνο ένας, Γερμανός υπήκοος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Παράλληλα, η αστυνομία προσήγαγε κι έναν Σύρο, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από μια ομάδα προσφύγων, που κάθισαν πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή για λίγη ώρα, φωνάζοντας «θέλουμε πίσω τον φίλο μας». Ωστόσο, ο νεαρός Σύρος αφέθηκε τελικά ελεύθερος και οι πρόσφυγες αποχώρησαν από τις γραμμές.

Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι συνεχίζονται και εντείνονται κυρίως στη Γευγελή στο τελωνείο των Ευζώνων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν έντυπο υλικό, όπως αυτό που μοιράστηκε το Σάββατο προκαλώντας τα βίαια επεισόδια.

Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός καταγγέλλει δημοσίως τη δράση «ορισμένων ΜΚΟ» στην Ειδομένη, ενώ αρμόδιοι Υπουργοί ζητούν από την Ευτέρπη Κουτζαμάνη να διερευνήσει ευθύνες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας και των προσφύγων.


Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου