Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Στις φυλακές του Σαιν-Ζιλ η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή

 



Προσωρινά κρατούμενη για τρίτη κατά σειρά νύχτα, στις γυναικείες φυλακές του Σαιν-Ζιλ οδηγήθηκε, η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Εισαγγελίας του Βελγίου, η οποία έκανε λόγο για τέσσερις συλλήψεις στην πολύκροτη υπόθεση «Qatar-gate».

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ  αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, που άπτονται διαφθοράς, ξεπλύματος χρήματος και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με την υπόθεση να κρίνεται το επόμενο διάστημα στις δικαστικές αίθουσες. 

Για τις ποινές που πρόκειται να αντιμετωπίσουν όσοι εμπλέκονται στο Qatar Gate μίλησε στην ΕΡΤ ο Νίκος Κορογιαννάκης. O δικηγόρος που γνωρίζει το νομικό σύστημα του Βελγίου έκανε λόγο για σοβαρά παραπτώματα, για τα οποία, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες, ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει τρία έως πέντε έτη φυλάκισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας:

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου