Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Στον ΣΥΡΙΖΑ επέλεγαν στελέχη σωμάτων ασφαλείας με κομματικά κριτήρια - H παραδοχή Βίτσα

 


Στην παραδοχή ότι η πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να επιλέγονται κομματικά στελέχη και φίλοι σε κρίσιμες θέσεις του στρατεύματος, της ΕΛ.ΑΣ. και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας, προχώρησε από το βήμα του συνεδρίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας καλωσόρισε θερμά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας, τα οποία είχαν υψηλές θέσεις και αξιώματα κατά τη διακυβέρνηση του κόμματος, λέγοντας πως «για πρώτη φορά δίνουν το «παρών» σε συνέδριο κόμματος, δεν έχει συμβεί άλλη φορά αυτό». Πράγματι, δεν έχει υπάρξει άλλη φορά παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματικών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνέδριο πολιτικού κόμματος.

Αναφορές σαν τις παραπάνω, επιβεβαιώνουν ότι η προσπάθεια «ελέγχου των αρμών» της εξουσίας, ήταν μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης Τσίπρα. Ερχονται δε, σε συνέχεια των συχνών «απειλών» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως «η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιλογές στελεχών και αξιωματούχων σε περίπτωση νέας διακυβέρνησης της χώρας.

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, ο Παύλος Πολάκης έσπευσε ξανά να μιλήσει για τη δεύτερη φορά αριστερά, που πρέπει «να είναι αλλιώς», όπως είπε. Και για να το κάνει ακόμη πιο σαφές, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να κρατικοποιηθούν 1-2 συστημικές τράπεζες, και να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Στην πράξη πάντως το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε για μια ακόμη φορά το χάσμα μεταξύ των φυλών του ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως αυτών μεταξύ των κληρονόμων της ριζοσπαστικής αριστεράς και των προεδρικών στους οποίους προστίθενται πλέον οι γεφυροποιοί, οι πασοκογενείς και άλλοι υποστηρικτές πλέον της στροφής προς την κεντροαριστερά προκειμένου να γίνει πράξη ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά στις καρέκλες της εξουσίας.


liberal.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου