Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Απόπειρα της κυβέρνησης να διαγράψει πρόστιμα εκατομμυρίων καταγγέλλει η ΝΔ«Καλούμε εδώ και τώρα την Κυβέρνηση να αποσύρει τις Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες και τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο να πει στους Έλληνες πολίτες ποιοι επιχειρηματίες ευνοούνται και για ποιον λόγο η Κυβέρνησή τους αντιμετωπίζει σαν να ‘ναι Άγιος Βασίλης», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Απόπειρα της κυβέρνησης να διαγράψει με φωτογραφικό τρόπο πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με «φωτογραφικό τρόπο» καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία μέσω μίας εκ των 35 τροπολογιών που κατατέθηκαν σε δύο νομοσχέδια σε διάστημα δύο ωρών.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει «τις Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες» και ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να πει στους πολίτες ποιοι επιχειρηματίες ευνοούνται.

Μεταξύ άλλων, οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή προβλέπουν απώλεια 24 εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια έσοδα το επόμενο έτος, λόγω παράτασης της αναστολής φορολόγησης της υπεραξίας που προκύπτει από την πώληση ακινήτων με «επαχθή αιτία».

Την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ζήτησε με παρέμβαση του στη Βουλή και ο Γιάννης Κουτσούκος από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας ότι η ρύθμιση πρέπει να έρθει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συνοδευόμενη από αναλυτικό πίνακα με τα πρόσωπα που ευνοούνται από την διαγραφή προστίμων καθώς και με το συνολικό ποσό που διαγράφεται.

Παράλληλα ο κ. Κουτσούκος άφησε υπόνοιες ότι οι διατάξεις μπορεί αφορούν την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, κάτι που διέψευσαν κυβερνητικοί κύκλοι.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι η τροπολογία έρχεται να εξορθολογήσει υπέρμετρες προσαυξήσεις σε φορολογικά πρόστιμα που επεβλήθησαν έως το τέλος του 2013.Πηγή: skai.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου