Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο ακροαριστερός τραμπούκος του Τσίπρα - Πολάκης απειλεί την δικαιοσύνη

 


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις και απειλές του ακροαριστερού τραμπούκου Παύλου Πολάκη.

Αντιδράσεις προκλήθηκαν ξανά από δηλώσεις του προκλητικού τραμπούκου Παύλου Πολάκη, αυτή τη φορά την Πέμπτη σε διαδικτυακή εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών Καισαριανής.

Ο ακροαριστερός Πολάκης, έδωσε στους πολίτες ακόμα ένα λόγο να μην ξεχνάνε τι σημαίνει αριστερά, και να τρέμουν και στην ιδέα ότι μπορεί κάποια στιγμή να ξανά κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο τραμπούκος υποστήριξε χαρακτηριστικώς πως την επόμενη φορά που θα κυβερνήσει το κόμμα του, πέρα από την επίκληση του ηθικού πλεονεκτήματος, θα πρέπει να πάρει το «σκοπό» αλλιώς και «αντί για τον αργό χορό του συρτού να είναι πεντοζάλης».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρότεινε τη δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών, ενδεχομένως στην Πάτρα όπου έκλεισε η Νομική Σχολή που είχε ιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν φτάνει ο αριθμός τους σήμερα για τη διαχείριση όλων των εκκρεμών υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να αποφοιτούν 300 νέοι δικαστές το χρόνο. Στην κατεύθυνση ανανέωσης του Σώματος πρότεινε και την εθελούσια έξοδο για τους δικαστές άνω των 55 χρόνων.

Σε σχέση με τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ο και βουλευτής Χανίων πρότεινε την ενοποίηση των σταδίων της προανάκρισης και της ανάκρισης ώστε να οδηγούνται οι συγκεκριμένες υποθέσεις πιο γρήγορα στο δικαστήριο.

Επιπλέον, ζήτησε να μην δίνονται αναβολές στις συγκεκριμένες υποθέσεις πάνω από ενάμιση μήνα.

Ο κ. Πολάκης εισηγήθηκε και το να περάσει μία τουλάχιστον από τις συστημικές τράπεζες στον έλεγχο του Δημοσίου, όπως και την επαναφορά της ΑΑΔΕ σε κυβερνητικό έλεγχο από Ανεξάρτητη Αρχή που είναι σήμερα.

Στην ίδια εκδήλωση, ο πρώην υπουργός σύγκρινε την ταχύτητα με την οποία ενέργησε η ισπανική Δικαιοσύνη στην υπόθεση του «μαύρου» ταμείου του Λαϊκού Κόμματος με την καθυστέρηση δεκαετιών της ελληνικής Δικαιοσύνης ως προς το σκάνδαλο Siemens.

Γι’ αυτό και για πολλά άλλα ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε τη χώρα μας Κολομβία των Βαλκανίων η οποία βιώνει μια συνταγματική, θεσμική εκτροπή εδώ και πολύ καιρό.

Χρησιμοποίησε, μάλιστα, για να στηρίξει το επιχείρημά του τις απευθείας αναθέσεις ύψους σχεδόν έξι δισ. ευρώ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, δίνοντας έμφαση σε αυτές της πρώην γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, την υπερκοστολόγηση της Πατρών- Πύργου, την ασυλία στους τραπεζίτες, καθώς και τις λίστες Πέτσα αλλά και Πλεύρη για την πανδημία.

Ο Πολάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υπόθεση Novartis και στις ποινικές διώξεις σε βάρος των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου και είπε με ακροαριστερό θράσος :

«Στη λουμπινιά είναι πανέξυπνοι στην κυβέρνηση. Αν είναι δυνατό να διώκονται Βαξεβάνης- Παπαδάκου για Novartis», ανάφερε χαρακτηριστικώς, καλώντας μάλιστα τους πολίτες αλλά και τους βουλευτές του κόμματός του να βρεθούν την Τετάρτη στα δικαστήρια για συμπαράσταση στον κ. Βαξεβάνη.

«Βγάζω μια κραυγή για δικαιοσύνη. Θα τρίβουμε τα μάτια μας με αυτά που θα δούμε όταν ξαναπάρουμε την εξουσία», απείλησε ο ακροαριστερός τραμπούκος του Αλέξη Τσίπρα, Παύλος Πολάκης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου