Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Η Κεραμέως ντροπιάζει Φίλη για την παραπληροφόρηση που διακινεί


 

Τις ειδικές πρόνοιες που έχουν ληφθεί για την τηλεκπαίδευση και την πορεία της επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών παρουσίασε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η Υπουργός, αναφερόμενη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που λειτουργεί κανονικά και αδιάλειπτα, τόσο στις περιπτώσεις τμημάτων που κλείνουν λόγω κορωνοϊού αλλά και για άλλους έκτακτους λόγους, πχ σεισμούς, ακραία καιρικά φαινόμενα, υπογράμμισε πως: «Ξαφνικά, από τη λυσσαλέα πολεμική σας ενάντια στην τηλεκπαίδευση και τις δεκάδες ανακοινώσεις σας εναντίον της, σήμερα δήθεν αγωνιάτε για αυτήν.»



Η κ. Κεραμέως απέρριψε τους ισχυρισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί διαρροής προσωπικών δεδομένων των μαθητών αναφέροντας ότι η τηλεκπαίδευση έχει κριθεί κατ’ αρχήν νόμιμη και πρόσφορη από την ίδια την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού. Χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο, αντί να βασιστεί στους Γενικούς Όρους Σύμβασης που ισχύουν γενικά για τη χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης, επεδίωξε και πέτυχε να έχει η χώρα πιο προστατευτικούς όρους για τα προσωπικά δεδομένα από ότι όλοι οι υπόλοιποι χρήστες της πλατφόρμας που απλά εγγράφονται σε αυτήν. Επιπλέον, η Αρχή έχει αναγνωρίσει ότι τα δεδομένα είναι ψευδωνυμοποιημένα και ότι είναι αμφίβολο αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τρόπο που να επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στα υποκείμενα των δεδομένων. Σχετικά με τη λήξη της σύμβασης που αναληθώς αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Υπουργός ανέφερε πως οι άδειες χρήσης της πλατφόρμας για 154.000 εκπαιδευτικούς ισχύουν μέχρι το καλοκαίρι του 2023. «Σε στενή συνεργασία με την Αρχή όλο αυτό το διάστημα, και σε συνέχεια παρατηρήσεων της Αρχής, φροντίσαμε για ακόμη περισσότερα εργαλεία ενημέρωσης, όπως πληροφοριακά κείμενα, αναδυόμενα παράθυρα (pop-up windows), οπτικοακουστικό υλικό, δράσεις ευαισθητοποίησης τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών για τα προσωπικά δεδομένα και άλλα πολλά», προσέθεσε η Υπουργός.

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο, η κ. Κεραμέως τόνισε πως «Εντοπίστηκαν χιλιάδες εν δυνάμει κρούσματα, 31.000 μέχρι χθες, τα οποία απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού. Δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία κάνατε μία δήθεν απεγνωσμένη έκκληση – να μην ανοίξουν τα σχολεία. Αν σας είχαμε ακούσει, αυτά τα 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας. Δεν θα είχαν κοινωνικές επαφές με τουλάχιστον άλλα 10; 310.000 εν δυνάμει κρούσματα κ. Φίλη, ως απόρροια της έκκλησής σας. Ευτυχώς που δεν σας ακούσαμε.» και παρέθεσε τα εξής:

Η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία ξεκίνησε και όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί, προσήλθαν στις δομές τηρώντας το νέο πρωτόκολλο. Και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης για τον καταλυτικό τους ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί 3 φορές αυτήν την εβδομάδα ο μαζικότερος έλεγχος κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας 1,6 εκ του πληθυσμού, 3 φορές την εβδομάδα, μέσα σε μόλις 24 ώρες κάθε φορά.

Έγινε μια τεράστια επιχείρηση διανομής σχεδόν 7 εκ. δωρεάν τεστ σε λίγες μόνο ημέρες. Σχεδόν 9 στους 10 δικαιούχους πήραν δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, ενώ υπήρχαν διαθέσιμα και σε κάθε σχολείο της χώρας, σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να προμηθευτεί από εκεί.

Τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων μαθητών αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα είναι μόλις 2 σε πάνω από 80.000.

Την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων προσλήφθηκαν σχεδόν 5000 πρόσθετοι εκπαιδευτικοί, για να καλύψουν τις ανάγκες από νοσούντες εκπαιδευτικούς, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση.

Οι γονείς πήγαν στην εργασία τους και όλοι χάρηκαν με την επιστροφή στη νέα κανονικότητα με μέτρα ασφαλείας.

Κλείνοντας, η Υπουργός υπογράμμισε: «Όταν η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι τα παιδιά μας είναι ασφαλέστερα στο ελεγχόμενο περιβάλλον του σχολείου, την αγνοείτε και συνεχίζετε να καταστροφολογείτε. Ευτυχώς, η κοινωνία και η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα στην εκπαίδευση είναι ΑΥΤΗ κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Από έρευνα του Bertelsmann Stiftung στις χώρες ΟΟΣΑ. Όταν εσείς παραδώσατε την εξουσία το 2019, η ετοιμότητα της χώρας μας για να αντιμετωπίσει την πανδημία στην εκπαίδευση ήταν από τις χαμηλότερες στις χώρες του ΟΟΣΑ – 22η. ΤΩΡΑ η χώρα μας στην ανταπόκριση του εκπαιδευτικού συστήματος στην πανδημία έχει ανέβει στην 6η θέση. Αυτή ΗΤΑΝ η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτή ΕΙΝΑΙ η Ελλάδα που αξίζουν οι Ελληνίδες και οι  Έλληνες».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου