Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Εθνικά ανεύθυνοι και επικίνδυνοι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κάνουν αντιπολίτευση για τα F35


 

Και το χειρότερο είναι ότι ο Συριζαίος Ευάγγελος Αποστολάκης με θράσος χωρίς ίχνος στρατιωτικής σοβαρότητας, βάζει ερώτημα αν τα F-35 «ικανοποιούν υπαρκτές επιχειρησιακές ανάγκες της Ελλάδας», αν η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα F-35 «έχει άμεση σύνδεση με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία» και αν «το αντέχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας».

Φυσικά και θα έπαιρνε μια χώρα του ΝΑΤΟ τα F16, και χώρα του ΝΑΤΟ είναι και η Τουρκία. Το θέμα είναι ότι για δύο χρόνια καθυστέρησε η έγκριση των ΗΠΑ για την αγορά, καθυστέρηση που εκμεταλλεύτηκε η χώρα μας και εξοπλίστηκε έχοντας πλέον υπεροχή στον αέρα.

Τα εθνικά επικίνδυνα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, έχουν ερωτηματικά για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα των F-35 και δείχνουν με την στάση τους γιατί ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε ότι σήμερα ο ακατάλληλος να κρίνει Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα όπου λέγεται ότι θα παρουσιαστεί να υπηρετήσει λίγες ημέρες.

Σε ανακοίνωση του ανεύθυνου τομεάρχη Εθνικής Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και προκλητικού Ευάγγελου Αποστολάκη, αναφέρονται οι όροι τους οποίους βάζει ως προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ για να συναινέσει στην αγορά των F-35 και γενικότερα στο πακέτο της νέας συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, και στην τελική ποιος θα πάρει στα σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Αποστολάκης χωρίς ντροπή που ήταν και ναύαρχος βάζει ερώτημα αν τα F-35 «ικανοποιούν υπαρκτές επιχειρησιακές ανάγκες της Ελλάδας», αν η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα F-35 «έχει άμεση σύνδεση με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία» και αν «το αντέχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Αποστολάκη λές και δεν ξέρει ο Αποστολάκης ότι χώρα του ΝΑΤΟ θα τα έπαιρνε όπως και να έχει τα F16, κάνει φαιδρή αντιπολίτευση, ζητώντας ενημέρωση από την κυβέρνηση αναφορικά με το εάν έχουν τεθεί όροι από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος πώλησης και εκσυγχρονισμού F-16,  που διαθέτει σήμερα και η Ελλάδακαι κατηγορεί φαιδρά τον πρωθυπουργό ότι είπε ανακρίβειες για το υπόλοιπο πακέτο συμφωνίας, δηλαδή τη «δωρεάν παραχώρηση εξοπλισμού από τις ΗΠΑ», την οποία, υποστηρίζει, η στρατιωτική ηγεσία δεν θεωρεί χρήσιμη.

Τα λέει και δεν ντρέπεται καθόλου ο Αποστολάκης που τον βάζουν να ρωτάει τέτοιες γελοιότητες, και γελάνε σοβαροί αξιωματικοί μαζί του και με τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα.

Στην ίδια γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αποστολάκη, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, που πέφτει στην κατάντια της φαιδρής αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, υποστήριξε ότι «Θα πρέπει να υπάρχει ένας μακροπρόθεσμος πενταετής σχεδιασμός για τους εξοπλισμούς, όπως επιτάσσει ο νόμος που ισχύει από το 2021. Να μη μαθαίνουμε για τους εξοπλισμούς από τα αποκόμματα των εφημερίδων».

Αναφορικά με την πώληση των F-16 στην Αγκυρα, ο Μάντζος και ενώ η Ελλάδα παίρνει τα F35, έχει τα Rafale, και τα αναβαθμισμένα F16 είπε: «Επιβεβαιώνει το φόβο μας ότι η Τουρκία συνεχίζει ένα παζάρι με τη Δύση που αποβαίνει προς όφελός της». Και κατέληξε: «Αναρωτιέμαι πώς μπορεί η χώρα μας να λάβει εγγυήσεις ότι αυτά τα όπλα, και κυρίως τα αεροπλάνα, δεν θα χρησιμοποιηθούν, σε ένα απευκταίο σενάριο εμπλοκής, εναντίον της χώρας μας».

Με λίγα λόγια το καραγκιοζιλίκι και των δύο κομμάτων κολλάει στα F16 της Τουρκίας που δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό της Ελλάδας που είναι μπροστά, και που θα τα έπαιρνε οπωσδήποτε κάποια στιγμή η Τουρκία, και που την καθυστέρησε η Ελλάδα γι αδύο ολόκληρα χρόνια με αποτέλεσμα να εξοπλίζεται καλύτερα.

Για να μην αναρωτιόμαστε γιατί ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ δεν φτάνουν μαζί ούτε το 25% στις δημοσκοπήσεις.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου