Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ανυποχώρητη η προσήλωση της Παράταξής μας στην Ευρώπη

 



Με αφορμή τα 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» διοργάνωσε χθες Τετάρτη εκδήλωση με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής, Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη» και ομιλητές τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τους πρώην Υπουργούς Αχιλλέα Καραμανλή και Πέτρο Μολυβιάτη. Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε:

«Η Ελλάδα μετατράπηκε χάρη στην σφραγίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή από μία κλειστή οικονομία της περιφέρειας σε μία ανοιχτή οικονομία της υφηλίου».

«Η Ελλάδα του 2021 αποτελεί μία χώρα ριζικά διαφορετική από την Ελλάδα του 1981, γιατί δεν υπήρξε πεδίο της δημόσιας ζωής που να μην ωφέλησε η κοινοτική επίδραση -όπως σοφά είχε προβλέψει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Από την χρηματοδότηση των υποδομών και την ανάταξη της αγροτικής παραγωγής μέχρι την εμβάθυνση των δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της κοινωνικής συνοχής, της πολιτιστικής δημιουργίας».

«Η ανυποχώρητη προσήλωση της Παράταξής μας στην Ευρώπη έπεισε τελικά και τους αντιπάλους μας να ακολουθήσουν την κοινοτική διαδρομή».

«Η 40χρονη ευρωπαϊκή εμπειρία μετουσιώνεται σήμερα σε ωριμότητα και δυναμισμό. Η Ελλάδα αγρυπνά και προστατεύει τα σύνορά της, που είναι ταυτόχρονα και σύνορα ευρωπαϊκά. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην από κοινού διαχείριση της πανδημίας και των εμβολιασμών, όπως και στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της. Έτσι άλλωστε η Ευρωπαϊκή Ένωση πέτυχε τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο στο εξής θα χρηματοδοτεί το μέλλον όλων των κρατών-μελών».

«Η Αθήνα υπηρετεί την αναβάθμιση του ρόλου της Ευρώπης σε κάθε περιοχή στρατηγικών ενδιαφερόντων της, υπογράφοντας υποδειγματικές συμφωνίες συνεργασίας με τους γείτονες της, ιδρύοντας κοινά σχήματα δράσης με τα κράτη της Μεσογείου και τον Αραβικό κόσμο, και προωθώντας την ευρωπαϊκή συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, όπως πρόσφατα με την νέα εταιρική σχέση Ελλάδας - Γαλλίας».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου