Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

«Ελλάδα 2.0»: 36 νέα έργα εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης

 



Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η ένταξη έργων προς υλοποίηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς εγκρίθηκαν 36 επιπλέον έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,34 δισ. ευρώ. Από κοινού με τα 12 πρώτα έργα 1,42 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο, οι εντάξεις του Ταμείου αριθμούν σήμερα 48 έργα, με προϋπολογισμό 2,76 δισ. ευρώ.

Ο κύριος όγκος των πόρων της δεύτερης δέσμης έργων διοχετεύεται σε έργα περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, την ενέργεια, τη δικαιοσύνη, καθώς και τις υποδομές και μεταφορές. Παράλληλα, χρηματοδοτούνται έργα για έρευνα και καινοτομία, τις δομές φιλοξενίας μεταναστών, τον πολιτισμό, τη δημόσια υγεία, τον τομέα της αγροδιατροφής και τη βελτίωση υπηρεσιών του Δημοσίου. Η δεύτερη δέσμη έργων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Υποδομές και Μεταφορές: Προμήθεια 220 ηλεκτρικών λεωφορείων, για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ενέργεια: Διασύνδεση των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής ενέργειας – Δ΄ Φάση.

Περιβάλλον – Διαχείριση φυσικών πόρων – Κλιματική κρίση: Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης: Το έργο αφορά κυρίως στη χρηματοδότηση υλοποίησης δασώσεων και αναδασώσεων σε υποβαθμισμένα δασικά οικοσυστήματα. Προϋπολογισμός: 248,1 εκατ. ευρώ.

Αντιπλημμυρική θωράκιση: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στην πόλη του Λουτρακίου, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Πολιτισμός: Ανάπλαση του κτήματος Τατοϊου. Εγκρίθηκε μια σειρά έργων συνολικού προϋπολογισμού 39,9 εκατ. ευρώ.

Δικαιοσύνη: Μεταστέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών Πειραιά.

Έρευνα – Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα: θα χρηματοδοτηθούν 49 ερευνητικά/επενδυτικά σχέδια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου