Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Θράσος από την Ζαχάροβα εκπρόσωπο του καταζητούμενου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει μαθήματα ιστορίας στην Ελλάδα

 



Προκλητική εμφανίστηκε η Μαρία Ζαχάροβα, κάνοντας επίθεση στην Ελλάδα για τον αποκλεισμό των Ρώσων διπλωματών από τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Η εκπρόσωπος του καταζητούμενου δικτάτορα, Μαρία Ζαχάροβα υπενθύμισε «όπως είναι γνωστό, η Ρωσική Αυτοκρατορία, η Ρωσία, έπαιξε τον κομβικό ρόλο συνεισφέροντας ουσιαστικά στην επιτυχή έκβαση του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους. Και καταλήγει: «Είναι αξιολύπητο ότι αντί να στείλουμε ευχές για την εθνική εορτή, όπως άρμοζε κάποτε, είμαστε αναγκασμένοι, τούτη την ημέρα, να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας».

Να μην προσκληθούν στους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου Ρώσοι και Λευκορώσοι διπλωμάτες ή εκπρόσωποι των κρατών αυτών ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών με επείγον έγγραφό του προς τις διπλωματικές και έμμισθες προξενικές του υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Το έγγραφο, συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας».

app-facebook
Russian Embassy in Greece
15 ώρες πριν

💬 Απάντηση της Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μ.Ζαχάροβα σε ερώτηση των ΜΜΕ:

Ερώτηση: Στις 25 Μαρτίου εορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας. Όπως είναι γνωστό, η Ρωσική Αυτοκρατορία, η Ρωσία, έπαιξε τον κομβικό ρόλο συνεισφέροντας ουσιαστικά στην επιτυχή έκβαση του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους. Ωστόσο, φέτος με εντολή της ηγεσίας του ελληνικού ΥΠΕΞ οι παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 25η Μαρτίο...

Δείτε περισσότερα
1,4 χιλ.
389
433




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου