Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Τέρμα η αμυντική γραμμή της κυβέρνησης για τα Τέμπη φουλ επίθεση και απαντήσεις για όλα στην βουλή

 


Από σήμερα το μεσημέρι θα ξεκινήσει η συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατατίθεται με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στη Βουλή την Πέμπτη, απαντώντας σε υψηλούς τόνους στις αντιπολιτευτικές μομφές.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, εγκαταλείποντας έτσι την αμυντική στρατηγική που κακός τηρούσε στο θέμα της υπόθεσης των Τεμπών., και δίνοντας απαντήσεις για όλα.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για «μονταζιέρα» στα ηχητικά των Τεμπών, θέμα που έπαιξε πριν ένα χρόνο και εμφανίστηκε προχθές σαν νέα αποκάλυψη για να εξυπηρετήσει συμφέροντα, επιβάλλεται η σοβαρότητα από την κυβέρνηση και οι απαντήσεις σε όλα.

Κυβερνητικά στελέχη, άλλωστε, στέκονταν στον «χρονισμό» της πρότασης μομφής που προανήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης, ελάχιστες ώρες μετά το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας, λες και ήταν όλα σε συννενόηση.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook υπογράμμισε ότι «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα δεν επιθυμούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει την πολιτική ισχύ που του έδωσε ο λαός στις πρόσφατες εθνικές εκλογές». «Γύρω από αυτά τα συμφέροντα συνασπίστηκε η αντιπολίτευση και όλοι μαζί αντί για πολιτικά επιχειρήματα προβάλουν τους συγγενείς τον νεκρών, ενώπιον των οποίων όλοι μας υποχωρούμε διότι έτσι πρέπει να κάνουμε», πρέπει να χτυπήσουν καμπανάκι και στους πολίτες γιατί κινδυνεύει η πορεία της χώρας.

Για το κυβερνών κόμμα, η κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά και η εικόνα ότι βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών είναι ενδεχομένως και ένα εφαλτήριο συσπείρωσης και επίθεσης σε όλα τα μέτωπα, για να τελειώνουμε με κόμματα που δεν έχουν πολιτικό λόγο και ψάχνουν τραγωδίες για να κάνουν αντιπολίτευση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου