Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Τι θα γίνει με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία; - Γιατί υπηρετούν ως ειδικοί φρουροί στα Α.Τ.;

 


Με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες είχε γίνει η πρόσληψη των Πανεπιστημιακών αστυνομικών, που τους είδαμε μόνο στην ορκωμοσία και μετά τους εξαφάνισαν στα αστυνομικά τμήματα.

Ενάμιση χρόνο μετά την σύσταση της Ομάδας Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), ο θεσμός παραμένει στα χαρτιά και οι 1.000 που προσλήφθηκαν για αυτό τον σκοπό μετατέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκη, αντί να φυλάνε και να προστατεύουν ουσιαστικά τα Πανεπιστήμια. 

Οι απαραίτητοι για τα Πανεπιστήμια αστυνομικού φρουροί υπηρετούν ως ειδικοί φρουροί κάνοντας περιπολίες στους δρόμους, και αυτό φαίνεται στο ΑΠΘ που αντί να φυλάνε την βιβλιοθήκη στο βιολογικό, τον χώρο φυλάνε τα ΜΑΤ επί 24ώρου βάσεως. 

Υποτίθεται ότι για την πάταξη της εγκληματικότητας εντός των Πανεπιστήμιων, και για την απομάκρυνση κάθε κακοποιού και ακροαριστερού που τα έχει κάνει γιάφκα, θα γινόταν περιπολία μελών της πανεπιστημιακής αστυνομίας, συνοδεία αστυνομικών από τα κοντινά αστυνομικά τμήματα στις πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, για αρχή και κατόπιν σε όλα τα Πανεπιστήμια.

Αποτέλεσμα καθημερινά, να έχουν δράση, μέσα στον χώρο των Πανεπιστήμιων, καθώς και στις φοιτητικές εστίες σκληροί και αδίστακτοι κακοποιοί σε βάρος της ασφάλειας των φοιτητών και των καθηγητών, όπως και αδίστακτοι ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου