Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η 25χρονη καθηγήτρια που έγινε τζιχαντίστρια αλλά το έσκασε γιατί δεν άντεξε τους αποκεφαλισμούς


Αποτέλεσε μέλος της περιβόητης – αμιγώς θηλυκής - ταξιαρχίας Αλ-Κάνσαα στη Ράγκα της Συρίας, που περιπολεί στους δρόμους τρομοκρατώντας τις γυναίκες της πόλης, με απαίτηση την αμφίεση τους βάσει των κανόνων του Isis.

Δεν άντεξε όμως παρά μόνο για λίγους μήνες στους κόλπους της οργάνωσης και μετά την αποστασία της μίλησε στο CNN για τη φρίκη που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της και την οδήγησε στην αποστασία. Η 25χρονη Καντίτζα, καθηγήτρια που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Συρία, προσηλυτίστηκε λίγο μετά το διορισμό της σε σχολείο από το Isis μέσω ενός Τυνήσιου που γνώρισε στο διαδίκτυο.

Η Καντίτζα μίλησε στο CNN για την τραυματική εμπειρία που είχε

Είχε λάβει μέρος στις διαδηλώσεις κατά του Σύρου πρωθυπουργού Μπασάρ Αλ-Ασάντ και μετά τη μύηση της στην οργάνωση πείστηκε να μετακομίσει στη Ράγγα και να ενταχθεί στην Αλ-Κάνσαα. Εκεί εκπαιδεύτηκε στο χειρισμό των όπλων και με μισθό 200 δολαρίων το μήνα ξεκίνησε την ένοπλη δράση της, στην ομάδα μιας γυναίκας που σκορπάει τον τρόπο στο θηλυκό πληθυσμό της Ράγκα, ονόματι Ουμ Χάμζα.

«Δεν είναι φυσιολογική γυναίκα. Είναι τεράστια. Εχει πάνω της πιστόλι, στιλέτο και μαστίγιο, ενώ φοράει μπούρκα. Είναι αυτή που μαστιγώνει όσες γυναίκες δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες του Isis», μαρτυρά η Καντίτζα και εξηγεί για ποιους λόγους εγκατέλειψε τους τζιχαντιστές και με… σώας ξανά τας φρένας ζει σήμερα στην Τουρκία.

«Είδα πολλά, ήμουν αυτόπτης μάρτυρας σε αποκεφαλισμό αλλά το πιο σοκαριστικό απ’ όλα ήταν η σταύρωση ενός 16χρονου αγοριού. Εχω πτυχίο στην εκπαίδευση, δεν έπρεπε ποτέ να βρεθώ εκεί. Αρχισα να αναρωτιέμαι τι μου συμβαίνει, τι είχε πάθει το μυαλό μου και με οδήγησε σε αυτή τη ζωή…», καταλήγει η 25χρονη, η προοριζόταν να παντρευτεί έναν από τους μαχητές του Isis λίγες μέρες αφότου εγκατέλειψε τη Ράγκα.

Πηγή : koolnews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου