Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Μητσοτάκης στο CNBC: Ανησυχώ για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο του CNBC από τη Γρανάδα της Ισπανίας, τόνισε  «Ανησυχώ για την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ. Δεν είναι ξεκάθαρη αυτή τη στιγμή, αλλά περιμένω ότι στο τέλος θα επιλυθεί».

Η πολιτική κρίση στις ΗΠΑ που σχετίζεται με τον προϋπολογισμό μπορεί να έχει επίπτωση στη βοήθεια προς την Ουκρανία, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του στο CNBC από τη Γρανάδα της Ισπανίας όπου συμμετέχει στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ο πρωθυπουργός έχει μεταβεί στην Γρανάδα της Ισπανίας, όπου παρευρέθηκε για να συμμετάσχει στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. 

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης : «Είναι κρίσιμη η βοήθεια των ΗΠΑ για την ουκρανική στρατιωτική αποτελεσματικότητα, αλλά περιμένω ότι αυτή η πολιτική κρίση θα επιλυθεί», και απάντησε και σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο της έναρξης τον Δεκέμβριο των συνομιλιών για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Ουκρανίας και της Μολδαβίας: «Όπως ξέρετε, ακολουθούμε μία αυστηρή διαδικασία και αναμένουμε την αναφορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να πάρουμε μία απόφαση τον Δεκέμβριο».

«Έχουμε συζητήσει για την ευρωπαϊκή διεύρυνση, αλλά αυτό που προέχει είναι να δούμε και κατά πόσο είναι έτοιμη η ΕΕ να δεχτεί κι άλλα μέλη και ότι έχει τους οικονομικούς μηχανισμούς να στηρίξει όλα τα μέλη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στο τέλος, αναφορικά με τις προκλήσεις που θέτει η διεύρυνση της ΕΕ, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν αφορούν μόνο το οικονομικό ζήτημα, τους οικονομικούς μηχανισμούς, όπως προανέφερε, για τη στήριξη όλων των μελών, αλλά αφορούν και τον τρόπο λήψης αποφάσεων. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου