Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Το 40% της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν Κασσελάκη - Πολάκη - Τζάκρη κτλπ. το ξεκαθάρισαν με τις λευκές ψήφους


 

Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να προτείνει τον ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη για τη θέση του συντονιστή των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ βάθυνε το ρήγμα, και κατέστησε τον ακροαριστερό τραμπούκο, νούμερο δύο αμφισβητούμενο στο κόμμα μετά τον Κασσελάκη.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 28 «ναι» και 16 λευκά δηλαδή σχεδόν το 40% της Κ.Ο. και σίγουρα δεν άρεσε ούτε η τοποθέτηση της Θεοδώρας Τζάκρη, την οποία δεν χαρακτηρίζουν και σοβαρή στην ΣΥΡΙΖΑ.

Λευκό ψήφισαν στελέχη της ομάδας «6 συν 6», όπως ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, οι οποίοι είχαν στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου, στελέχη της «Ομπρέλας», αλλά και μεμονωμένοι «προεδρικοί» βουλευτές, όπως, για παράδειγμα, η Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Μεταξύ των βουλευτών που ψήφισαν λευκό περιλαμβάνονται οι Όλγα Γεροβασίλη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Ψυχογιός, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τζούφη, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Σία Αναγνωστοπούλου, Οσγκιούρ Φερχάτ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Καλλιόπη Βέττα και Κατερίνα Νοτοπούλου. 

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που δεν ήθελε να ψηφίσει, αλλά και ο Νίκος Παππάς λόγω κορωνοϊού, όπως και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Όθωνας Ηλιόπουλος.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου