Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Η κυβέρνηση δίνει ένα επιπλέον μισθό στο δημόσιο και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει

 


Καραγκιοζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αλλά ψηφίζουν συγκεκριμένα άρθρα,.

Σε αυτή την ενέργεια της αντιπολίτευσης κινήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη  στην ολομέλεια της βουλής. 

Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι τα δύο κόμματα καταψηφίζουν τις πρώτες αυξήσεις που δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους ύστερα από 14 χρόνια. «Λυπάμαι που η αντιπολίτευση επέλεξε να μη στηρίξει το νομοσχέδιο. Κρινόμαστε από τις επιλογές μας. Η κυβέρνηση παραμένει συνεπής, γράφεται το πρώτο κεφάλαιο επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής με ορίζοντα τετραετίας με ή χωρίς την αντιπολίτευση. Κρίνονται όλοι για τις επιλογές του», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Δίνουμε έναν μισθό επιπλέον για κάθε δημόσιο υπάλληλο και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα τις αυξήσεις του αφορολογήτου ορίου και το youth pass για τη νέα γενιά, τη έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα και την επέκταση κατά 375 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων του Προγράμματος «Σπίτι μου».

Ειδικότερα για το νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι υλοποιεί περίπου το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. «Προχωράμε σταθερά μπροστά διαψεύδοντας όσους αμφισβητούσαν την εγκυρότητα του προγράμματος μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο νομοσχέδιο, όπως είπε, καθιερώνεται η δυνατότητα να ελέγχουν τα κόμματα τα προγράμματα τους, ώστε να σταματήσει ο προεκλογικός πληθωρισμός παροχών, «για να διαχωριστεί η ήρα των υποσχέσεων από το σιτάρι των μετρήσιμων αποτελεσμάτων και τελικά πόσο αξιόπιστος είναι κάποιος. Στις επόμενες εκλογές όλα τα κόμματα θα το κάνουν με υπευθυνότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων αυξάνεται ύστερα από 14 χρόνια που παρέμενε καθηλωμένος, είτε ανήκουν σε ειδικά μισθολόγια είτε σε όσους έχουν οικογένεια αλλά και σε όσους διαθέτουν θέσεις ευθύνης. «Το ετήσιο οφελος για κάθε εργαζόμενο αγγιζει τα 1.500 ευρώ. Προσφέρουμε σε κάθε δημόσιο υπάλληλο έναν επιπλέον μισθό τον χρονο», ανέφερε χαρακτηριστικά.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου