Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Έχασε κάθε σοβαρότητα η Γεροβασίλη και γελάνε μαζί της : «Οι καταλήψεις υποκινούνται από την Κυβέρνηση»

 


Η κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτρέπει στα στελέχη που κάποτε είχαν μια κάποια σοβαρότητα, να μην τους πάρει και αυτούς η μπάλα.

Άφωνους άφησε όσους την άκουσαν η Όλγα Γεροβασίλη, που προκειμένου να κάνει κριτική στην Κυβέρνηση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, άρχισε το ακροαριστερό αφήγημα της «καταστολής και αστυνομοκρατίας».

Συγκεκριμένα, η Γεροβασίλη κάνοντας όλους τους σοβαρούς πολίτες να γελάνε, βλέπει υποκίνηση των φοιτητικών καταλήψεων από την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ, ούτως ώστε να δείξει την πυγμή της στην «συντηρητική και ακροδεξιά της πτέρυγα», η οποία έχει δυσαρεστηθεί από το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών!

Η Γεροβασίλη αδιαφορεί ότι τις καταλήψεις τις υποκινούν αριστεροί και ακροαριστεροί, κάνοντας έτσι γελοίες διαπιστώσεις για να παραπλανήσει και να εξαπατήσει όσους άτυχους την άκουσαν.

Επιχειρηματολογώντας η προκλητική Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι η Κυβέρνηση «θα μπορούσε να παρουσιάσει το νομοσχέδιο αργότερα, γιατί το κάνει τώρα; Το κάνει ξέροντας τις αντιδράσεις», υπονοώντας ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της συσχετισμούς και χρονικά πλαίσια, προκειμένου να προβεί σε μεταρρυθμίσεις. 

Η γελοία δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη

Γιώργος Μελιγγώνης: «Τι έχετε να πείτε στους αγρότες, που αποφάσισαν να κλείσουν οι δρόμοι και να έρθουν στην Αθήνα; Θα είναι κατασταλτικός μηχανισμός, αν η κυβέρνηση θελήσει να κρατήσει την εθνική οδό, να μην κοπεί η χώρα στη μέση; Θα είναι καταστολή;»


Όλγα Γεροβασίλη: «Έχουμε να συζητήσουμε πολλά πριν την καταστολή. Την καταστολή την βλέπουμε σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια - υποκινείται από την κυβέρνηση. Υποκινείται για να απαντήσει σε άλλα ζητήματα, μέσω του δόγματος "νόμος και τάξη". Θεωρώ υποκίνηση των καταλήψεων από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, με την έννοια ότι - τις έντονες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας. Αλλά όχι μόνο. Σας θυμίζω ότι μεθαύριο στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, έχει ήδη η ΑΔΕΔΥ πει για τη συμμετοχή της και αναμένονται κι άλλοι φορείς. Γιατί αυτό αφορά οριζόντια την χώρα, όχι μόνο τους φοιτητές και την εκπαιδευτική κοινότητα. Με ένα νομοσχέδιο που δεν έχει εμφανίσει ακόμη η κυβέρνηση, το φέρνει ως αντιπερισπασμό, διότι έχει ανοίξει το θέμα της ισότητας στον γάμο -που βλέπουμε εδώ φοβερά πράγματα να συμβαίνουν- για να απαντήσει στη συντηρητική της και την ακροδεξιά της πτέρυγα, ότι "κοιτάξτε εγώ εφαρμόζω το δόγμα νόμος και τάξη". Δεν μπορώ να το ερμηνεύσω διαφορετικά. Έχουμε και συζητάμε από τον Δεκέμβριο για την ισότητα στον γάμο. Έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το τι θα συμβεί στα πανεπιστήμια και νομοσχέδιο δεν έχουμε ακόμη. Το ένα μόλις συζητείται και το επόμενο αναμένεται. Γιατί το έκανε αυτό η κυβέρνηση, εν μέσω εξεταστικής περιόδου, χωρίς να έχει νομοσχέδιο; Δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση, πλην το να κινητοποιήσει -γιατί ήξερε ότι θα αντιδράσουν και οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα- και να επιδείξει πυγμή, την ισχύ της».


Γιώργος Μελιγγώνης: «Αν είχαμε εδώ ένα στέλεχος της κυβέρνησης, αυτό θα σας το αντέστρεφε και θα σας έλεγε "πώς αντιδρούν και θέτουν υπό διακύβευση την εξεταστική τους, χωρίς καν να έχουν δει τι θα φέρουμε;". Έτσι θα σας έλεγε».


Όλγα Γεροβασίλη: «Ε, εντάξει, το έχουν διαρρεύσει. Ωστόσο, δεν είναι νομοσχέδιο. Θα μπορούσε να το εμφανίσει τον Φεβρουάρη (sic) - αργότερα, τον Μάρτιο, τον Απρίλιο. Γιατί το κάνει τώρα; Ξέροντας τις αντιδράσεις ότι θα - και ξέρετε επίσης και ότι ανάλογα με το πόσο δριμεία είναι επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, αντίστοιχες είναι και οι αντιδράσεις».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου